Ankara Sincan’da Yavuz Sultan Selim Camii’nin duvarı, Sincan Belediyesi'nin konak arazisine iki metre girdiği gerekçesiyle yıkıldı. Cami cemaati, ‘Camimizin duvarının yıkılmasına razı değiliz’ diyerek tepki gösterdi.

Sincan Törekent Mahallesi’nde bulunan Yavuz Sultan Selim Camii’nin duvarı, belediyeye ait yıkım araçlarıyla, 2 metre konak arazisinde bulunduğu gerekçesiyle yıkıldı. Cami cemaatinden bir vatandaş olaya, "Camimizin duvarının yıkılmasına razı değiliz. Yıkılmasaydı iyiydi. Duvar sağlamdı." diye tepki gösterdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Sincan Belediye Meclis Üyesi Hamdi Yılmaz ise camiye halkın şikayeti üzerine geldiğini ifade ederek, "Bize sahip çıkmıyorsunuz diye şikayetlerde bulundular, geldik. Biz konuyu baktık, araştırdık, bu caminin duvar filizleri temele bağlıymış. Buranın duvarının yıkılması, yarın bu caminin yıkılmasına sebebiyet verir. Bu cami de halkın yeri. Konak da halkın yeri." şeklinde konuştu.

Güngörmüşler Konağı’nın iki metre daha kısa olabileceğini söyleyen Yılmaz, "Bu caminin yıkılmasının bir anlamı var mı? Okulun isnat duvarları da sökülüyor. Sincan Belediyesi insanlara hizmet yapalım derken, insanların dini görevini yaptığı camiyi yıkıyorlar, adeta. Buranın müdürüne telefon ettik, durdurun diye durdurmadılar. Biz halkımızın yanındayız. Burayı yıktırmamaya çalışıyoruz. Ama Sincan Belediye başkanımız hiçbir şekilde vatandaşın yanında olmuyor." ifadelerini kullandı.

Yavuz Sultan Selim Cami Dernek Başkanı Muammer Koçtürk de şunları söyledi: "Sincan Belediyesi burayı camiye 28 seneliğine verdi. Burası arsaydı. Metin diye bir çocuk var. 500 milyara burayı yaptırdı. O ölçtü, diğerleri yazdı çizdi. Büyükşehir'de bunun projesi var. Ben ne kadar uğraşsam da fayda etmedi. Merdivenin yarısını yıkacaklar. Bir aydır uğraşıyorum. Rüstem Altınbaş’ın zamanında imza verdiler. Biz yeniden yapacağız diye burayı yıkıyorlar. Bu duvar 500 milyara anca olur."