Ankara'nın Sincan ilçesinde cami ve imam hatip lisesi yaptıran hayırsever işadamlarına yönelik açılan davanın ilk duruşmasında tutuklu sanıklardan Abdulhamit Altinbaş, Muharrem Fiyci ve Hüseyin Sözen tahliye edildi. 13 sanık hakkındaki adli kontrol kararı kaldırılırken 2 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Ankara Sincan'da cami yaptıran 90, 78 ve 74 yaşındaki üç hayırseverin de aralarında bulunduğu 18 kişinin yargılanmasına Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Geçtiğimiz aylarda Ankara’da cami ve imam hatip lisesi yaptırmak için çalışan 22 kişi gözaltına alınmış 5 kişi de tutuklanmıştı. Davanın ilk duruşmasında tutuklu sanıklardan 3’ü tahliye edilirken, diğer tutuklu sanıklar Pevril Geçer ve Beytullah Çakmak’ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

'TEK KURUŞ PARANIN HAKSIZ OLARAK CEBİME GİRDİĞİ ORTAYA KOYULURSA VERİLECEK HER TÜRLÜ CEZAYA RAZIYIM'

Ankara Sincan'da cami yaptıran 90, 78 ve 74 yaşındaki üç hayırseverin de aralarında bulunduğu 18 kişinin yargılanmasına başlandı. Operasyonda gözaltına alınan 90 yaşındaki hayırsever Cafer Taşan'ın kulağı duymadığı ve ayakta durmakta zorlandığı için savunmasını avukatı yaptı. 78 yaşındaki Mehmet Yiğit, bağış olarak kaydettikleri tuvalet paralarının bile dava konusu yapıldığını kaydederek, “Sadece 2010 yılı sonrasında değil ilk dernek kurulduğu 1966 tarihinden itibaren tek kuruş paranın haksız olarak cebime girdiği ortaya koyulursa verilecek her türlü cezaya razıyım.” dedi.

90 yaşındaki Cafer Taşan da Sincan Adalet Sarayı'ndaki duruşmada hazır bulundu. Bastonuyla yürümekte zorlanan Taşan, duruşma salonuna yakınlarının yardımıyla girdi. Taşan kulağı duymadığı ve ayakta durmakta zorlandığı için savunmasını avukatı yaptı. Avukatın savunmayı tamamlanmasının ardından Taşan salondan ayrıldı. Taşan'la birlikte yaşları 70'in üzerinde olan 4 hayırsever de savunmaları alındıktan duruşmadan vareste tutuldu.

YAKINLARI SALONUN ÖNÜNDE DUA ETTİ

Davanın duruşmasında mahkeme salonunun yetersizliği gerekçe gösterilerek basın mensupları alınmadı. Salona tutuklu yakınlarından ikişer kişi olmak üzere toplam 15 kişi alındı. Duruşma salonuna alınmayan sanık yakınları adliye koridorunda beklediler. Yanlarında getirdikleri Kur'an ve cevşeni okudular. Yakınlarının tahliye edilmesi için dua ettiler.