Singapur Havayolları'a ait Boeing 777 tipi yolcu uçağı İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kalkış yaptığı sırada leylek sürüsüyle karşı karşıya kalarak çarpıştı. Çarpışma sırasında saplanan bir leylek yüzünden burnu (radom) parçalanan ve motoru dahil gövdenin birçok yerinde hasar oluşan uçak, Atatürk Havalimanı’na acil iniş yaptı.

Singapur Havayolları'nın SQ391 sefer sayılı 9V-SVB kuyruk tescilli yolcu uçağı, 255 yolcu ve 14 mürettebatı ile Atatürk Havalimanı’ndan dün saat 13.30'da havalandı. Uçak yükselirken karşı yönden gelen leylek sürüsü ile karşı karşıya kalarak çarpıştı. Burunda radarın üzerinde bulunan ve ‘radom’ olarak adlandırılan kompozit kapağa çarpan bir leylek, o bölgeyi parçaladıktan sonra buruna saplanmış olarak kaldı. Uçağın burnu parçalandı. Sürüdeki diğer kuşlar da uçağın çeşitli bölümlerine çarparak sağ motorlar ile gövdenin muhtelif yerlerinde hasar oluşmasına neden oldu. Çarpışma yüzünden meydana gelen hasar nedeniyle pilotlar, az önce havalandıkları Atatürk Havalimanı’na dönme kararı aldı. Boeing 777 tipi uçak, kalkışından 1 saat 10 dakika sonra 14.40’ta Atatürk Havalimanı’na indi.

Otele götürülürken yolcuların, Singapur'dan gelecek yeni bir uçak ile gecikmeli olarak yollarına devam edecek. Uçak THY Teknik ekipleri tarafından bakıma alındı.