Singapur Hava Yolları ve Singapur Turizm Bakanlığı, Singapur'un 50'nci kuruluş yıldönümü münasebetiyle 5'i Türkiye'den olmak üzere 14 Avrupa ülkesinden 70 kişiyi, Singapur'da misafir ediyor.

'Neden seni Singapur'a gönderelim. Bize sebebini söyle. Bir sevdiğinle beraber seni' sorusuna en iyi cevap veren 70 kişi, 3 gün boyunca Singapur'da en iyi şekilde ağırlanacak.
Yarışmaya katılmasının tamamen bir tesadüf olduğunu belirten Meryem Gerçeker, "İş yerindeyken sosyal medyadan gördüm. Ben buna katılmalıyım dedim böyle içimde bir kıpırtı hissettim. Fotoğrafı yayınladım arkasından içimden geçen sözü yansıttım oraya. Kampanyanın akışı sizi götürelim ama niçin? bize bir sebep gösterin demişti. Ben de o anki duygularımı yazdım. Yazdığım cümle de şuydu: Sevgi kuşun kanadında fakat ben bir kuş olamasam da sessiz bir ülkenin çığlığından sesli bir ülkenin huzuruna kanat çırpmak istiyorum. O yüzden beni seçmelisiniz demiştim. Böyle bir cümleyle başlamıştı her şey. Yurtdışına ilk kez çıkıyorum Singapurla başlıyorum. İnşallah devamı gelir." diye konuştu.

Yarışmacı Meryem Gerçeker'le birlikte seyahat edecek olan kuzeni Meryem Kurt da "Mutluyuz heyecanlıyız bir an önce uçup oraları görmek istiyoruz. Ben de ilk kez yurtdışına çıkıyorum. devamı gelir inşallah." ifadelerini kullandı

Aslında kazanacağını hiç düşünmediğini belirten Yıldıray Hoplar ise "İşyerimde ofiste otururken benim yazdığım cümle şu. 'Artık göğüs kafesimizde kilitli kalan kuşları özgür bırakma vakti geldi geçiyor bile' diye yazmıştım. Daha önce ben de yurtdışına çıkmadım. Singapur benim hayalimdeki ülkeydi. Arkadaşlarım vardı çok mutluyum. Singapur havayolları bize rüya gibi tatil verdiği için tüm Singapur havayolları çalışanlarına ve tüm ekibe çok teşekkür ediyorum.

Turizm konulu blog sahibi Kemal Kaya da 4 kişi ile birlikte Singapur'a gideceğini belirterek, aslında daha önceden de 3 kez Singapur'a gittiğini ancak kuruluş yıldönümü gibi özel bir günde gitmekten mutlu olduğunu söyledi.

Bu yıl Singapur devletinin 50'nci kuruluş yıldönümü olduğunu belirten Singapur Hava Yolları Halkla İlişkiler Müdürü Derya Pekruh, Avrupanın 14 ülkesinden 70 kişiyi Singapura götürüp 3 gün misafir etmeye karar verdiklerini söyledi. Gidecek kişileri de bir yarışma ile belirlediklerini belirten Pekruh, "'Neden seni Singapur'a gönderelim. Bize sebebini söyle. Bir sevdiğinle beraber seni bir hafta tatile gönderelim' şeklinde sosyal medyada bir yarışma başlattık." dedi.

Türkiye'den iki kişinin yarışmayı kazandığını belirten Pekruh, arkadaşları ile birlikte 4 kişi ve beraberlerinde bir blogger olmaz üzere 5 kişinin belirlendiğini söyledi. 14 Ülkeden toplam 70 kişinin Singapur'da misafir edileceğini belirten Pekruh, Türkiye'den gidecek olan 4 kişinin daha önce hiç yurtdışına çıkmamış olmasının kendilerini daha çok mutlu ettiğini söyledi.