Ankara’da sinir krizi geçiren bir şahıs apartmanın 9’uncu katından etrafa ateş açtı. Çevre güvenliği alan polis yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından şahsı ikna etti.

Olay akşam saat 20.30 sıralarında Yenimahalle Turgut Özal Mahallesi 2179/1 Sokak üzerindeki 13 katlı bir apartmanın 9’uncu katında bulunan dairede meydana geldi. İddiaya göre. sinir krizi geçiren 22 yaşındaki ismi öğrenilemeyen bir şahıs ailesinin evde olmadığı sırada kapıyı üzerine kilitleyip silahını alarak balkondan dışarı ateş etmeye başladı.

Şahsın birkaç el havaya ateş etmesi sonrası durumun haber verilmesi üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler şahısla konuşmaya çalıştı ancak ikna çalışmaları sonuç vermeyince takviya ekip istendi. Bölgeye gelen ekipler şahsın etrafa ateş etmeyi sürdürmesi üzerine çelik yeleklerini giyip olay yerinin yakınından geçen yolları trafiğe kapattı ve oradan geçen vatandaşları dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Olay yerine muhtemel sonuçlara karşı bir de ambulans çağrıldı. Bir kısım ekipler aşağıda güvenlik önlemlerini alırken diğer polisler de şahsın yakınlarıyla birlikte ikna etmeye çalıştı. Uzun süren çalışmalarının ardından şahıs yaklaşık 2 saat sonra ikna edildi. Silahını ekiplere teslim eden şahıs, polis ekiplerinin gözetiminde sırtında Türk öayrağı ile ekip otosuna alınarak karakola götürüldü. Trafiğe kapatılan yol tekrar açıldı.