Karadan Özgür Suriye Ordusu(ÖSO), havadan Koalisyon uçaklarının desteğini alan PKK’nın Suriye uzantısı olarak bilinen PYD/YPG güçlerinin kuşatması altındaki Telabyad’dan kaçışlar sürüyor. IŞİD’in kapıdan geçişlerine izin vermediği Suriyelilerin kapıya yakın bir bölgeden Türkiye'ye alımları yapıldı.

Başta Rakka ve çevresi ile bağlantı yolları kesilen Telabyad, çembere alındı. Kıskaca alınan IŞİD, hava saldırılarının önüne geçmek için vatandaşların ilçeden çıkmamasını istedi. Ancak çatışmalar şiddetlendikçe kaçışlar arttı. IŞİD’in sınır kapısından geçişlere izin vermemesi üzerine Suriyeliler, sınır hattına yüklendi. Telleri delerek geçiş yapan Suriyelilerin bir müddet önü kesildi. Ardından zırhlı araçlarla oluşturulan koridordan gümrük kapısına alınan Suriyeliler, burada tek tek arandıktan sonra geçişlerine izin verildi.

Türkiye’ye geçen Suriyelilerden bir kısmı Akçakale’deki yakınlarına sığındı, bir kısmı ise Şanlıurfa merkez ve çevre illere gitti. Geçişler kontrollü bir şekilde devam ediyor. Çok sayıda askeri personel ve polis sınır kapısında görev aldı.