Şanlıurfa Jandarma Komutanlığı'nın yürüttüğü çalışmalar sonucu Harran ve Akçakale’de 15’i büyük 233 kaçak hayvan ve durdurulan bir minibüste 33 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildi. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, gün içinde sınır ilçe Harran ve Akçakale’de 3 ayrı operasyon düzenledi.

Harran ilçesi Avlak Mahallesi'nde yol kenarında park halinde bulunan minibüsten şüphelenen jandarmayı gören aracın sürücüsü H.G. kaçmaya başladı. Sürücüyü takibe alan jandarma, kısa süreli takip sonucunda Gazlıkuyu Sokak'ta minibüsü durdurdu. Jandarmanın minibüs içerisinde yaptığı aramada, karton koliler içerisine konulmuş şekilde toplam 33 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildi. Sürücü H. G. gözaltına alındı.

Aynı jandarma ekibinin hayvan kaçakçılarına yönelik düzenlediği operasyonda, Akçakale ilçesi Pekmezli Mahallesi'nde 69 küçükbaş, Harran ilçesi Meydankapı Mahallesi'nde 149 küçükbaş ile 15 büyükbaş olmak üzere toplam 218 küçükbaş ve 15 büyükbaş hayvan ele geçirdi. Ele geçirilen hayvanlar, tarım ve hayvancılık müdürlüklerine teslim edilirken olayla ilgili İ.A., Ö.B. ve K.A. isimli şahıslar gözaltına alındı.