Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi karşısında bulunan Telabyad’a gelen gelen Suriyeli göçmenler sınırdan içeriye alınıyor. Ceylanpınar ilçesi karşısında bulunan Resulayn ilçesinden Akçakaleye doğru gelen Özgüt Suriye Ordusu ve PYD güçleri ele geçirdiği köylerden kaçak Suriye’liler Akçakale’den Türkiye’ye alınıyor.

Akçakale belediye başkanı Abdulhakim Ayhan’ın girişimleri sonucu savaştan kaçarak Türkiye sınırında bekleyen Suriyeli misafirler sınırdan alınarak Akçakale taşınmaya başladı.

Dün gece geç saatlerde Akçakale belediye başkanı Abdulhakim Ayhan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik ve Şanlıurfa milletvekilleri ile yapılan toplantıda gerekli görüşmeler yapılarak Suriye'de yaşanan savaştan dolayı evlerini terk ederek Türkiye sınırında bekleyen Suriyelerin alınması için karar alındı. Karar aynı gecede Şanlıurfa valiliğine daha sonra Akçakale kaymakamlığına iletildi. İletilen kararla Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat sabahın erken saatlerinde Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesislerinde görevli 10 minibüsle sınıra giderek sınırda bekleyen Suriyeli misafiri alarak Akçakale'ye getirdi.