Sinop ve Boyabatlılar, polis baskınıyla Bank Asya'nın yönetimine el konulmasına tepki göstermek amacıyla banka şubesine koştu. Sadece Boyabat ilçesinde bulunan şubeye ulaşmak için Sinoplular araç kiralayarak geldi.

Sabah erken saatlerde bankaya giden Sinop ve Boyabatlılar, hukuksuz yapılan yönetim değişikliğine tepki amacıyla paralarını bankaya yatırdı. Çocukları adına da hesaplar açtırarak operasyona tepki gösteren vatandaşlar, yaşananların hukuksuz olduğunu dile getirdi. Bank Asya'nın Boyabat Şubesi önünde para yatırmak için kuyruğa giren vatandaşlar, hangi algı operasyonu yapılırsa yapılsın evlerini, arabalarını ve ellerindeki bilezikleri bozdurarak bankalarına sahip çıkmaya devam edeceklerini bildirdi.

Sinop’ta bir hafta önce düğün yapan Cengiz Tekin, düğünden gelen takılarını satarak bankaya destek çıktığını söyledi. Bank Asya'yı batırmaya hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğini vurgulayan Tekin, "Bilezik ve altınlarımızı bozdurarak bankamıza sahip çıkıyoruz. Sinop’ta şube olmadığı için 100 km uzaklıkta bulunan Boyabat’a kadar geldik. Bizi hiç kimse bu yoldan alıkoyamaz. İhtiyaç halinde elimizde ne varsa satmaya hazırım." dedi.

Banka personeli müşterilere yetişmekte zorlanırken, bazı vatandaşlar hiçbir işlem yapmadan paralarını bırakıp gitmeyi bile göze aldı. Vatandaşlar ülkenin en saygın bankasından hiçbir zaman tereddüt duymadıklarını söylerken, oynanan oyunların eninde sonunda son bulacağını ifade etti.

Bank Asya Boyabat Şubesi Müdürü Selahattin Çaylı, vatandaşların zor zamanlarda hep bankalarına sahip çıktığını ve bugün gösterdikleri hareketle bankalarını yalnız bırakmayacaklarını bir kez daha gösterdiklerini ifade edere, destek olanlara teşekkür etti.