Nükleer Karşıtı Platformu İstanbul Bileşenleri, 25 Nisan’da Sinop’ta Çernobil nükleer santrali kazasının 29 yıl dönümünde miting yapacak. Gösteride Sinop'a yapılması planan nükleer santral protesto edilecek.

Miting öncesinde Türkiye Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği’nde (TMMOB) basın toplantısı düzenlendi toplantıya değişik sivil tolum kuruluş ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Toplantıda yapılan konuşmalarda Türkiye’de kurulması planlanan nükleer santrallerin iktidarın rant alanına dönüştüğü dile getirildi. Çok sayıda konuşmanın yapıldığı toplantıda bir sunum yapan Prof. Dr. Engin Türe ‘Radyasyon olayı x-ışınlarından da çok daha korkunç dedi. Toplantıda konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ise AKP iktidarının nükleer çalışmalarına dur demek için 7 Haziran seçimlerinin önemli bir fırsat olduğunu dile getirdi. Tüzel, halkı nükleer santrale inat AKP’ye oy vermemeye davet etti.

Nükleer Karşıtı Platformu İstanbul Bileşenleri temsilcisi ise Sinop’ta düşünülen nükleer santralin kurulması halinde, turizme açık kilometrelerce alanlık sahil şeridinin insanlara kapanacağını ileri sürdü. Toplantı sonunda gösterilen bir kilit eşliğinde “Bütün nükleer santrallerin kapısına kilit vurulmalıdır.” mesajı verildi.

Çernobil faciasının yıldönümünü olan 25 Nisan’da Sinop’ta düzenlenecek miting, Uğur Mumcu Meydanı’nda yapılacak. İstanbul’dan mitinge katılacaklar ise 24 Nisan’da Kadıköy’de toplanarak Sinop’a hareket edecek.