Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Yamanlar köyünde, GSM operatörlerinden sadece belirli noktalardan sinyal alabilen vatandaşlar, çareyi ağaçlara ve yüksek tepelere çıkmakta buluyor.

İlçeye 5 kilometre uzaklıkta bulunan 30 haneli Yamanlar köyünün sakinleri, cep telefonu ile iletişim kurmakta zorlanınca kendilerince çözüm üretmiş. Köyün bulunduğu noktada cep telefonları çekmeyince köy sakinleri, sevdikleri ve akrabalarıyla konuşabilmek için köyden yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki tepelere ve ağaçlara çıkmak zorunda kalıyor. Askerdeki çocuklarına ve sevdiklerine bu şekilde ulaşmaya çalışan köy sakinleri, bu sorunun çözümü için yetkililerden destek bekliyor.

Köy sakinlerinden Seyfettin Kavak, yıllardır bu sorunu yaşadıklarını belirterek, telefonla konuşmak için zorlandıklarını söyledi. Zaman zaman saatlerce şebekenin gelmesini beklediklerini anlatan Kavak, "Biz yıllardır bu sorunu yaşıyoruz. Bize bu durum artık normal geliyor. Çok acil bir durum olduğunda ağaçlara ve dağlara çıkmak zorunda kalıyoruz. Şebeke geldiğinde bile konuştuğumuzda sürekli telefon kesiliyor. Ne konuştuğumuzu anlamıyoruz. Çözüm bekliyoruz." dedi.

'ÇEVRE KÖYLERLE BERABER 5 BİN ABONE BU SORUNU YAŞIYOR'

Kendileri gibi çevre köylerin genelinde bu sorunun olduğunu belirten Kavak, şöyle devam etti: "Bizim köy gibi bu çevredeki bütün köyler bu sorunu yaşıyor. Hepsi de bizim gibi dağlara ağaçlara çıkıp telefon görüşmesi yapıyor. Bir hastamız ya da önemli bir durum olduğunda dağlara kaçıyoruz. Başka çaremiz yok. Belli noktalarda çekiyor. Bazen daha yüksek tepelere çıkmak zorunda kalıyoruz. Bu sorunumuzun giderilmesi için yetkililerden destek bekliyoruz. Abone sayısı çok fazla, 5 binden fazla köylü bu sorunu yaşıyor. Çözüm bekliyoruz."

'GENÇLER BU SORUNDAN DOLAYI BURALARDA DURMUYOR BATIYA GİDİYOR'

Günümüzün internet çağı olduğunu ve gençlerin interneti kullanmak istediğini belirten Kavak, şunları kaydetti: "Telefonlar çekmediği için gençlerin hepsi başka yerlere gidiyor. Çünkü interneti kullanıyorlar. Burada telefon çekmediği için internet de yok. İlçe merkezine gidiş gelişlerde sorun yaşadıkları için buralarda durmuyorlar. Cep telefonunu icat eden bu sorunu neden çözmüyor, bu konu neden dikkate alınmıyor? Defalarca müşteri hizmetlerini arıyoruz ancak çözüm noktasında bir çalışma yapılmıyor. Sesimizi duymalarını istiyoruz."