Ankara'daki patlamayı protesto etmek için Sirkeci Garı'nda toplanan ve valiliğin yürüyüşüne izin vermediği grubun eylemi sona erdi.

Valiliğin izin vermemesi üzerine patlamayı protesto etmek için Sirkeci Garı'na gelen eylemciler, polis engeli ile karşılaştı. Emniyet ekipleri sabah erken saatlerden itibaren güvenlik önlemi aldı. Polis eylemcileri uyararak dağılmalarını istedi. 'Katili tanıyoruz' pankartı taşıyan eylemciler 'Katil istifa', ‘Hırsız, katil AKP’, ‘Gün gelecek, devran dönecek AKP halka hesap verecek’ sloganları attı. Kısa bir açıklama yapan eylemcilere CHP Milletvekili Mahmut Tanal, HDP milletvekili Hüda Kaya, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ve bazı sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Eylemciler garın önünde oturma eylemi yaptı.

Katliamı yapanların isimlerini bildiklerini öne süren CHP milletvekili Mahmut Tanal, “Vatandaşın yaşam hakkını kollayamayan iktidar o cinayetin ortağıdır. Yürekleri varsa katliamdaki gizlilik perdesini kaldırsınlar.” dedi.

Açıklamaların ardından oturma eylemi yapan grup, olaysız dağıldı.