Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, Koza İpek Holding'le birlikte bünyesinde bulunan Bugün TV, KanalTürk, Bugün Gazetesi gibi medya kuruluşlarına da kayyum atanmasını muhalif medyanın susturulması olarak değerlendirdi. Kayyumla atanan kişilerin kimliklerinin bunu teyit ettiğini aktaran Elçi, toplumun tüm kesimlerine bu yapılanlara tepki göstermesi çağrısında bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla Koza İpek Holding'e bağlı şirketlere kayyum atanmasına bir tepki de Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi’den geldi. Kayyum atanmasını muhalif medyayı susturmak için yapıldığını kaydeden Elçi, “Yapılan zaten hukuki değildir. Çünkü böyle bir operasyonun savcılık soruşturması bitmeden inlemeler bitmeden kayyum atanması doğru değil. Böyle kendisine yakın gazetelerdeki yöneticileri kayyum diye getirmeleri ayrı bir garabet. Çünkü kayyumlar atanırken işinin ehli, tarafsızlığı, bağımsızlığı olan kişilerden seçilmesi gerekiyor. Seçim döneminde yapılması da muhalif medyanın susturulması anlamına geliyor. Bu da Türkiye demokrasinin büyük bir darbe alacağı bir davranıştır. Diliyoruz ki yargı bu hatasını düzeltir. Bence siyasetin medya üzerinden elini kolunu çekmesi gerekir. Çünkü basın vatandaşın gözü kulağıdır. Beğenelim, beğenmeyelim. En beğenmediğiniz, fikren size en uzak olan basında ayakta kalması, güçlü olması için demokrasi kaygısının insanların destek olması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

“Medyaya bu tür operasyonlar devam ederse o zaman demokrasinin cenaze namazı kılınacak anlamına geliyor” diyen Şırnak Baro Başkanı, konuşmasını şöyle tamamladı: “Şimdi sonuçta basının susturulması kabul edilebilecek bir durum değil. İpek Holding’e yapılan operasyon bizim tahminimize göre muhalif basın kanadının susturulması amacını taşıyor. Zaten atanan kişilerin kimlikleri de onu gösteriyor. Bu kabul edilebilecek bir durum değil. Özellikle demokratik örgütlerin, sivil toplum örgütlerinin, aydın çevrelerinin hangi fikirde olursa olsun herkesin buna tepki göstermesi gerektiğine inanıyorum. Demokrasinin olmazsa olmazı güçlü bir basındır. Basının güçlü olmadığı toplumlarda demokrasi geriye gider gelişmez.”