Abdullah Öcalan'a özgürlük kampanyası çerçevesinde "suç ve suçluyu övme" gerekçesiyle gözaltına alınan Şırnak Belediye Başkanı Serhat Kadırhan ve 7 kişi emniyetteki ifadelerinden sonra serbest bırakıldı.

Şırnak Belediye Başkanı Kadırhan, Halkların Demokrat Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticileri ile birlikte Yeni Mahalle'de Abdullah Öcalan'a özgürlük imza kampanyasına katıldığı gerekçesiyle 7 kişi ile birlikte gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre gözaltına alınan Kadırhan ve HDP ile DBP yöneticileri, Şırnak Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Emniyette sorguya alınan 8 kişi ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Şırnak Belediye Başkanı Serhat Kadırhan, emniyet çıkışında basın mensuplarına bir açıklamada bulundu. Başkan Kadırhan, Abdullah Öcalan’a özgürlük kampanyası çalışmaları kapsamında gözaltına alındıklarını, emniyetteki ifadelerinden sonra serbest bırakıldıklarını ve bu kadar barışçıl bir eylem yaparken buna tahammül edemeyenlerin inadına bu kampanyalarına devam edeceklerini ifade etti.

Yapılan kısa açıklamalardan sonra toplanan kalabalık, sloganlar eşliğinde emniyetten ayrıldı.