Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanan İçişleri Bakanlığı genelgesine göre, Şırnak Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Celal Sel atandı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanan İçişleri Bakanlığı genelgesine göre, 21 ilin emniyet müdürü değişti. 15 il emniyet müdürü ise göreve atanmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alındı. Yapılan atamalarda Şırnak Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Celal Sel atanırken, Şırnak Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu da Bartın Emniyet Müdürlüğüne atandı.

İçişleri Bakanlığı genelgesine göre bugünkü Resmi Gazete’de yayınlanan emniyet müdürü atamalarında Cizre Emniyet Müdürlüğüne herhangi bir atama yapılmaması dikkat çekti. Bilindiği gibi 27 Aralık 2014 tarihinde Şırnak’ın Cizre ilçesinde 2 grup arasında çatışmalar çıkmıştı ve çatışmada ölü ve yaralılarda olmuştu. Çatışma bölgesine 8 saat sonra emniyet güçlerinin gitmesi tepkilere yol açmıştı. Bu tepkilere dindirmek isteyen Hükümet faturayı Cizre Emniyet Müdürü Ozan Başurgan’a kesmişti. Müdür Ozan Başurgan görevden alınarak yerine Ankara’dan Hrand Dink cinayetinin şüphelisi Ercan Demir atanmıştı. Cizre Emniyet Müdürlüğüne atanan Ercan Demir, Cizre’ye gelerek bir hafta görev yaptıktan sonra yıllık izne ayrıldı. Yıllık izninde bulunduğu sırada Hrand Dink cinayetinin şüphelisi olmasından dolayı hakkında yakalanma kararı çıkartılan Ercan Demir, Ankara’da teslim oldu.

Cizre Emniyet Müdürü Ercan Demir Ankara’daki emniyette işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ercan Demir’in tutuklanmasıyla beraber Cizre Emniyet Müdürlüğü makamı boş kaldı. Şu ana kadar herhangi bir emniyet müdürünün atanmaması öğrenilirken, bugün Resmi Gazete’nin yayınlanan emniyet müdürü atamalarında da Cizre Emniyet Müdürlüğüne herhangi bir atama yapılmaması dikkat çekti. Alınan bilgilere göre, şuanda Cizre Emniyet Müdürlüğüne daha önce görevden alınan eski Emniyet Müdürü Ozan Başurgan vekaleten bakıyor.