Şırnak’ın İdil ilçesinde önceki gece PKK’nın asayiş birimi YDG-H üyelerinin silahlı yürüyüş yapmasıyla ilgili haberler hakkında açıklama yapan Şırnak Valiliği, silahlı yürüyüş yapan bir gruba rastlanılmadığını bildirdi.

Şırnak’ın İdil ilçesinde önceki gece PKK’nın şehir yapılanması olarak bilinen ve aynı zamanda asayiş timi olarak da tabir edilen Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri, ilk defa silahlı yürüyüş yaptı. Turgut Özal Mahallesi’nde bir araya gelen YDG-H üyeleri, Alanya Caddesi’ne çıkarak silahlı yürüdü. YDG-H’nin yaptığı silahlı yürüyüşle ilgili görüntüler ve haberler bazı basın organlarında yer aldı.

Şırnak Valiliği resmi internet sitesi üzerinden Vali Hasan İpek tarafından konuyal ilgili yapılan yazılı açıklamada, "İdil ilçemiz Yukarı Mahalle 319. Sokakta ikamet eden Nergiz Öner isimli şahsın Kobani olaylarında öldüğü, bu nedenle 25.01.2015 tarihinde bu şahıs ile ilgili aynı adreste taziye çadırı kurulduğu, YDG-H üyesi olduğu değerlendirilen bir grubun örgüt propagandası yapmak ve buradaki vatandaşları provoke etmek amacıyla Turgut Özal Mahallesi üzerinden toplanıp ara sokaklardan taziye çadırına doğru yürüdükleri ve slogan attıkları bilgisi elde edilmiş, bunun üzerine gerek grubun kamu düzenini bozmasına engel olmak, gerekse yasa dışı eylemde bulunacak bu şahısları tespit etmek amacıyla, ekipler derhal görevlendirilmiştir. Olay yerine intikal eden ekiplerimizce bazı haberlerde yer aldığı gibi silahlı yürüyüş yapan bir gruba rastlanılmamıştır." denildi.

Vali İpek, ayrıca şunları söyledi: "Olay yerine intikal eden ve yasa dışı eylemde bulunan şahıslara gerekli müdahaleyi yapmak üzere taziye çadırı civarında bulunan ekiplerimiz yüzü kapalı bir şekilde kamu düzenini bozan gruplara zaman zaman müdahale etmiş ve grupların dağıtılması sağlanmıştır. Kamuoyuna yansıyan, yürüyüş ve örgüt propagandası yaptıkları görülen şahıslara yönelik tespit, teşhis ve yakalamaya yönelik tahkikat çok yönlü devam etmektedir. Bölgemizde meydana gelen olayları abartarak kamu düzeninin bozulmasına ve çözüm sürecine zarar verilmesine müsaade edilmeyecektir."