Şırnak’ta faaliyet gösteren 16 sivil toplum kuruluşu ortak bir açıklama yaparak, şehir genelinde eğitim kurumlarına yapılan saldırıları kınadı. Açıklamada, tüm olumsuzluklara rağmen bölge halkına hizmet vermeye ve kardeşlik köprüleri kurulmasına devam edileceği vurgulandı.

Şefkat Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Cizre Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Derneği, Cizre Aktif Gençlik ve Spor Derneği, Habur İş Adamları Derneği, Silopi Girişimci İş Adamları Derneği’nin de aralarında bulunduğu 16 sivil toplum kuruluşu ortak bir açıklama yaptı. Açıklamada Şırnak’ta özellikle Cizre ve Silopi’de 6 - 7 Ekim olaylarından itibaren şiddeti artarak devam eden olayların yaşandığına dikkat çekildi. Açıklamada, “Söz konusu olaylarda; eğitime ciddi katkıları olmuş, maddi durumu zayıf olan birçok öğrencinin elinden tutmuş, çeşitli sınavlarda onlarca birincilik kazandırmış, binlerce öğrencinin üniversitede okumasına vesile olmuş, hiçbir şekilde şiddete bulaşmamış ve şiddeti tavsiye etmemiş dernek ve şirketlerimize bağlı eğitim kurumları da hedefe konmuştur.” denildi.

Bu kurum ve derneklerin son 20 yıl içinde eğitim-öğretimin yanı sıra bölgede sosyal, kültürel yardımlaşma ve dayanışma; sevgi, barış ve diyalog köprülerinin kurulmasına, doğu - batı kardeşliği adına önemli roller üstlendiği kaydedildi. Açıklamada şöyle denildi: “Son olaylarla bölgemizi yeniden faili meçhul cinayetlerin işlendiği 90’lı yıllara döndürme gayreti içinde olan bazı kurum, kuruluş ve şer odaklarının olduğu aşikardır. Halkımıza özellikle belirtmek isteriz ki bu olaylarda zarar gören bazı eğitim kurumları ve barınma mekânlarımızın kullanılamaz hale geldiğinden üçüncü kişilere satıldığını, kurum ve derneklerimizle hiçbir ilgisinin kalmadığını özellikle belirtmek isteriz. Yine halkımız şundan emin olmalı ki tüm bu olumsuzluklara rağmen bölge halkımıza en güzel şekilde hizmet vermeye ve kardeşlik köprüleri kurmaya devam edeceğiz.”