Şırnak’ta yarın yapılacak Halkların Demokratik Partisi (HDP) mitingi öncesi gözaltı furyası yaşandı. Şırnak merkez ile Cizre, Silopi ve İdil ilçesinde HDP’nin sandık görevlisi ve müşahit olarak belirlediği isimlerin de aralarında bulunduğu 100 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Sabah saatlerinde başlayan operasyonda 43 kişi gözaltına alındı, 57 kişi de aranıyor.

Hendeklerin kazıldığı, günlerce yolun kapalı olduğu dönemde bile Şırnak ve ilçelerinde operasyon yapamayan emniyetin, seçime bir kaç gün kala HDP mitingi öncesi böyle bir adım atması tartışma doğurdu. HDP’liler, operasyon emrinin Ankara’dan verildiğini, hükümetin gençleri sokağa dökmeye çalıştığını ileri sürdü. Gözaltına alınanların büyük çoğunluğunun 7 Haziran’da yapılacak seçimlerde HDP tarafından görevlendirilen kişilerden oluştuğu öğrenildi. Sabahın erken saatlerinde onlarca adrese baskın düzenleyen polisler, 43 kişiyi gözaltına aldı. Gidilen bazı adreslerde aranan kişilerin aylar öncesinden taşındığı ya da adreslerin yanlış olduğu belirtildi.

MEHMETÇİĞİN ANNESİNE SİLAH DOĞRULTTULAR

Operasyon sırasında vahim olaylar da yaşandı. İddialara göre, şafak sökmeden evi basılan 65 yaşındaki kalp hastası A.Ü.’ye polis silah doğrulttu. Korkudan bayılan A.Ü.’nün Mehmetçik annesi olduğu anlaşıldı. Gözaltına alınmak istenen oğlunun askerde olduğunu belirten A.Ü., polislere tepki gösterdi. Polisler buna rağmen askerde olan gencin evinde arama yaptı.