Şırnak’ın İdil ilçesinde HÜDA-PAR üyesi iki kişinin hayatını kaybettiği olayın büyümesini köye yakın mesafede bulunan karakoldaki jandarma görevlilerinin önlediği belirtildi.

Şırnak’ın İdil ilçesinde yaşanan kavgada hayatını kaybeden HÜDA-PAR üyesi Mehmet Şerif Şimşek (35) ve Abdulcelil Talayhan(37)’nın cenazesi toprağa verildi. Mardin Devlet Hastanesi’nde otopsi işlemleri tamamlanan cenazeler köye getirildi. Cenaze törenine HÜDA- PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Bahattin Temel’in yanı sıra çok sayıda partili katıldı. Hayatını kaybedenlerin yakınları, medyanın olayı çarpıttığını, çatışma olmadığını ve kendilerine saldırı olduğunu ileri sürdü.

Bu arada kavganın ayrıntıları da ortaya çıktı. Dün akşam üzeri yaşanan olayın HDP heyetinin köyden ayrıldıktan sonra çıktığı belirtildi. Bazı köylülerin HDP'ye tepki göstererek köyden çıkmalarını istemesi üzerine çıkan tartışmanın, HDP'lilerin köyden ayrılmasının ardından büyüdüğü belirtildi. Bu sırada daha önce örgüt üyeliğinden cezaevinde bulunan ve kısa süre önce tahliye olan bir kişinin evinden ateş ettiği belirtildi. Saldırıda ağır yaralanan Mehmet Şerif Şimşek (35) ve Abdulcelil Talayhan (37) kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Silah sesleri üzerine köyün yakınında bulunan jandarma karakolunun olaya müdahale ettiği ve olayın büyümemesi için gözaltılar yaptığı öğrenildi.

Diyarbakır'da açıklamalarda bulunan Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz ise her partinin istediği yerde seçim çalışması yapabileceğini belirtti. Yılmaz, “Köydeki seçim çalışmasında örgüt propagandasına başlanınca, köylüler bundan rahatsız oluyor ve köyden çıkmalarını istiyorlar. Bunun üzerine bir tartışma çıkıyor. Bu tartışmada kin ve nefretle dolan PKK ve KCK'lı şahıs evinden silahı alıp kalabalığı tarıyor. Siz nasıl HDP'lileri köyden çıkarırsınız diye. Buna vahşet denir. Kesinlikle HDP'lilere yönelik hiçbir silahlı cevap verme girişimi dahi yoktur. Maalesef iki kardeşimiz İdil ve Cizre teşkilatı üyesi kardeşlerimiz şehit oldu." diye konuştu.