Bursa’da sabah saatlerinde sis ve buzlanma nedeniyle meydana gelen zincirleme trafik kazalarına 100’den fazla araç karıştı. Birbirine yakın mesafelerde yaşanan kazalarda yaralanan 8 kişi Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Çekirge Devlet hastanelerine sevk edildi. Hafif sıyrıklar bulunan bazı vatandaşlar ise özel hastanelere kaldırıldı.

Bursa’da sabah trafiğini felç eden kaza Osmangazi ilçesi Bademli Kavşağı ile Geçit mevkii arasında sabah 08.30 sıralarında meydana geldi. Buzlanma ve sisin sebep olduğu kazalarda Bademli Kavşağı ile Geçit mevkii arasındaki 2 kilometrelik bölümde 100’den fazla araç birbirine girdi. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Ambulans ve otobüslerin de karıştığı kazalarda yaralanan 6 kişi Çekirge Devlet Hastanesi’ne 2 kişi ise Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Hafif sıyrıklar bulunan bazı vatandaşlara olay yerine gelen ambulanslarda müdahale edildi. Hafif sıyrıklar bulunan bazı vatandaşlar ise çevredeki özel hastanelere götürüldü. Kazalar yüzünden Bursa-Mudanya karayolu uzun süre ulaşıma kapandı.

Yaralıların hastanelere götürülmesinin ardından kazalara karışan araçlar çekiciler tarafından kaldırıldı.