Ankara’da eski Mısır Cumhurbaşkanı Muhammet Mursi’ye verilen idam kararı protesto eden bir grup, Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi’ye posta yoluyla palyaço kıyafeti gönderdi.

Kızılay Mithatpaşa Caddesi Yenişehir Postanesi önünde toplanan Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu üyeleri, ‘Mursi yalnız değildir’, ‘Amerika ve İsrail soytarısı Sisi’, ‘Sisi devlet başkanı değil ancak soytarı olur” pankart ve dövizleri açtı.

Platform adına konuşan İsmail Aydar, Sisi’nin batılı efendilerini memnun etmek için her türlü dalkavukluğu yaptığını söyledi. Aydar, “Meydanlarda darbeyi protesto edenlerin üzerine yağdırdığı kurşunlarla binlerce Müslüman’ı katletmesi yetmemiş olacak ki, katliamlarına bu defa da kitlesel idam kararları veren yargıç kılıklı kuklalarıyla devam etmek istiyor. Diktatör Sisi’ye palyaço kıyafeti yerine uşak kıyafeti göndermek daha uygun olurdu diye düşünenler olabilir ancak onun gardırobu zaten uşak kıyafetleriyle dolu. Mısır’da yaşanan hukuk komedisine bu kıyafet daha uygun olur diye düşündük” dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından palyaço kıyafetini posta yoluyla Sisi’ye gönderen grup, buradan ayrıldı.