Şişli Belediyesi Zabıta Müdürü Atilla Dilekçi’nin dün evinin önünde silahlı saldırıya uğraması, Şişli Belediyesi çalışanları tarafından protesto edildi. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, saldırıyı kınadı.

Hayri İnönü, Şişli Belediyesi Zabıta Müdürü Atilla Dilekçi'nin dün akşam saatlerinde evinin önünde uğradığı silahlı saldırı olayıyla ilgili Şişli Belediyesi'nin yeni binası önünde bir basın açıklaması yaptı. Saldırıyı kınayan İnönü, saldırının sadece Şişli Belediyesi’ne yönelik bir saldırı olmadığını söyledi. Kanunlar doğrultusunda çalışmaya deva edeceklerini ifade eden İnönü, "Memurları kendi varlıkları için tehlike olarak gören kötü niyetli kişiler varsa ve bu eylemleriyle belediye çalışanlarımızı yıldırma fikrine kapılmışlarsa maalesef bu sadece Şişli Belediyesi'ne yöneltilmiş bir saldırı değil, aynı zamanda en çok ihtiyaç duyduğumuz toplumsal barışa da bir saldırıdır. Vatandaşlarımız için kimsenin şüphesi olmasın." diye konuştu.

Olayın adli makamlara intikal ettiğini kaydeden İnönü, emniyet güçlerinin başlattığı soruşturmanın kısa zamanda tamamlanıp suçluların en kısa zamanda yakalanacağına olan inancını dile getirdi.

SALDIRIYA UĞRAYAN MÜDÜRLERİNE DESTEK İÇİN YÜRÜDÜLER

Öte yandan, Hayri İnönü'nün basın açıklamasına tam kadro olarak Şişli Belediyesi zabıta çalışanları başta olmak üzere Şişli Belediye personeli de katıldı. Açıklamanın ardından zabıta çalışanları ve belediye personeli, Atilla Dilekçi'ye destek için tedavisinin yapıldığı Nişantaşı'ndaki Amerikan Hastanesi'ne yürüdü.