Şişli'de geçen hafta bir banka şubesini soyduktan kısa bir süre sonra yakalanan O. A.'nın, 2014 yılı Temmuz ayında başka bir banka şubesini soymasına ilişkin görüntüler yayınlandı. Şüpheli O.A.'nın, o zaman da aynı yöntemle ameliyat maskesi, gözlük ve kurusıkı tabanca kullandığı görülüyor.

Bir hafta önce Şişli Sıracevizler’de bulunan bir banka şubesine ameliyat maskesi ve kuru sıkı silahla gelerek soyan ve kaçtıktan dakikalar sonra yakalanan O.A.'nın yeni görüntüleri yayınlandı. Şişli soygununun ardından banka soyma anı görüntüleri yayınlanan O. A.'nın, Esenyurt'ta başka bir banka şubesini soyduğu şeklindeki itirafı polisi harekete geçirdi. Şüphelinin itirafında geçen banka şubesinin güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis, 24 Temmuz 2014 tarihinde gerçekleşen soygunun görüntülerine de ulaştı.

Polis, Şişli'deki banka soygunu ile büyük benzerlik gösteren görüntülere ulaştı. Soyguncu, Şişli banka şubesine girişindeki gibi ameliyat maskesi gözlük ve kurusıkı tabanca ile girdiği görülüyor. Parmak izi bırakmamak için soyguncunun iki olayda da doktor eldiveni taktığı görülüyor. Tek fark, Şişli'de kapşon takan soyguncunun Esenyurt'ta kapşon takmaması oldu. Ayrıca Esenyurt'ta güvenlik görevlisinin şubenin arka bölümünde işi olmasından faydalanarak içeri girmesi de dikkat çekti. Böylece hiçbir silahlı direnişle karşılaşmayan soyguncunun, paraları rahatlıkla alarak kaçtığı görülüyor.

Şüpheli O. A., ifadesinde Esenyurt banka şubesine girişte gişe görevlisine "Döviz kasasını getir. Size zarar vermek istemiyorum." dediğini itiraf etmişti. Olay zamanında düzenlenen polis tutanağında 12 bin Euro, bin 600 Dolar, 4 bin Sterlin ve 11 bin 500 Lira çalındığı yazılmıştı.

Şüpheli O. A.'nın, Şişli’deki bankadan ise 87 bin Lira, 29 bin Euro ve 19 bin dolar para alarak kaçtığı belirtilmişti. Şüpheli sevk edildiği Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.