Şişli ve Beyoğlu’nda Abdullah Öcalan’nın yakalanış yıldönümü sebebiyle olaylar çıktı. Yüzleri maskeli gruplar polise havai fişek ve Molotof bombalarıyla saldırdı. Polis, biber gazıyla müdahalede bulunarak PKK yandaşlarını dağıttı.

PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın yakalanış yıldönümünü bahane eden terör örgütü sempatizanları Beyoğlu Hacıahmet Mahallesi ile Şişli Mahmut Şevket Paşa Mahallesi’nde eylem yaptı. Akşam saatlerinde Hacıahmet Mahallesi Yeni Yol Sokak’ta toplanan maskeli bir grup polise taş ve havai fişek attı. Polis ekipleri de biber gazıyla müdahale ettiği grubu dağıttı.

Mahmut Şevket Paşa Mahallesi’de toplanan yüzleri maskeli başka bir grup da Okmeydanı Fevzi Çakmak Caddesi’ne çıkarak yola Molotof bombası attı. Bölgede güvenlik önlemi alan polis ekipleri kısa sürede gruba biber gazıyla müdahalede bulundu. Mithat Paşa ve Piyale Paşa Caddesi’ne kaçan terör örgütü yandaşları zırhlı polis araçlarını Molotof yağmuruna tuttu. Alev alan zırhlı araçlar TOMA’dan sıkılan suyla söndürüldü. Maskeli şahısların zaman zaman ses bombası attığı da görüldü. Havai fişek ve taş atan göstericilere polis gaz bombası ve tazyikli suyla karşılık verdi. Okmeydanı’ndaki olaylar geç saatlere kadar devam etti.

Polisin bölgedeki güvenlik önlemi sürüyor.