AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Mısır'da Rabia'tül Adeviyye Meydanında demokrasi yanlılarına ateş açılarak dünyanın gözü önünde insanlık suçunun işlendiğini bildirdi.

Güvenç, yaptığı yazılı açıklamada, Rabia'tül Adeviyye meydanında yaşanan olayları şiddetle kınadı, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi

Mısır'da yapılan darbeye göz yuman, yardım ve yaltaklık yapanların yapılan katliama ve işlenen suça ortak olduklarını ifade eden Güvenç, şunları kaydetti: 

"Mısır halkı kendi iradesiyle belirlediği iktidarın darbeyle görevden alınmasına tepkisini ortaya koyarak demokrasi talebini dile getirirken katliama maruz kalmıştır. Mübarek ramazan ayında Müslüman bir ülke olan Mısır'da dünyanın gözü önünde sivil halka silahlı güçler tarafında ateş açılmış 200'den fazla insan hayatını kaybetmiş, binlerce de insan yaralanmıştır. Mısır'da Rabiatul Adeviyye Meydanında dünyanın gözü önünde insanlık suçu işlenmiştir. Daha dün bu ülkede yapılan darbeye sesini çıkaramayan hatta darbe olduğunu bile kabul etmeyen başta ABD ve bazı AB ülkeleri bu katliama ne diyecek doğrusu merak ediyorum."

Türkiye'nin darbenin çirkin yüzüyle defalarca karşı karşıya kaldığını hatırlatan Güvenç, darbenin ne demek olduğunu iyi Türk milletinin bildiğini, darbenin olduğu yerde insan haklarının, demokrasinin ve hukukun olmasının mümkün olmadığını vurguladı.