Kahramanmaraş AK Parti Milletvekili Sıtkı GÜVENÇ, Necip Fazıl Şehir Hastanesi Yörükselim Ek Hizmet Binasında Hastane yönetiminin verdiği iftar programına katıldı. Orucunu kendisi gibi sağlık çalışanı olan meslektaşlarıyla ve hastalarla açan GÜVENÇ, “Ramazan ayının rahmeti ve bereketi her yerde kendini hissettiriyor. Katıldığımız her iftarda Ramazan-ı Şerifin birleştirici kaynaştırıcı özelliğinin yansımalarını gördük. Bu iftar programı da bana ayrı bir mutluluk yaşattı. Meslektaşlarımla, hastane çalışanlarıyla, hasta ve hasta yakınlarıyla birlikte olmaktan çok mutlu oldum. Allah tutulan oruçları kabul etsin.” Dedi.

Türkiye'nin eski Türkiye olmadığına Kahramanmaraş'ın da eski Kahramanmaraş olmadığına değinen GÜVENÇ, AK Parti iktidarları sayesinde Türkiye'nin her alanda çok ilerlediğine özelliklede sağlık alanında bir zamanlar hayali bile edilemeyecek iyileştirmelerin gerçekleştirildiğine değinerek şunları kaydetti:

“Ak Parti, iktidara geldiği günden beri sağlık hizmetlerinden her vatandaşımızın mümkün olan en yüksek standartta yararlanabilmesini amaçlamıştır. Bunun için hepimizin de bildiği gibi Sağlıkta Dönüşüm Programı hazırlandı ve bu program 2003 yılından itibaren bir bir uygulanmaya başlandı. Hastaneler tek çatı altında birleştirildi. Daha önce devlet ve üniversite hastanelerine gidemeyen sigortalı vatandaşlar her iki hastaneden de hizmet almaya başladı. Aile hekimliğine geçildi.  Önemli hususlardan biri de hastanelerin fiziki şartlarının üst düzeyde iyileştirilmiş olmasıdır. Hasta, hasta yakınları ve çalışanların memnuniyeti de bu anlamda artık eskisi gibi değil, şükürler olsun ki şimdi daha da artmış durumdadır. Kısacası Sağlıkta Dönüşüm Programı ile vatandaşımızın sağlık hizmetlerinden kaliteli bir şekilde faydalanması sağlandı.

Sağlık hizmetlerinden Kahramanmaraşlı hemşerilerimizin en iyi şekilde yararlanması için elimizden gelen gayreti sergiliyoruz. 400 Yataklı Necip Fazıl Şehir Hastanemiz faaliyete geçti, hizmet vermekte, yakında üniversite hastanemiz de faaliyete geçecek. Gerek ödenekleri konusunda gerekse kadro tahsisi konusunda ihtiyaçları için çalışıyoruz. Şimdiden Üniversite Hastanemiz için eksiğimiz olan birçok branşta yeni kadroların tahsisini sağladık. İdari kadroların tahsisi için de çalışmalarımız sürüyor. Bu konularda Sağlık Bakanlığı ile devamlı irtibat halindeyiz. Mevcut şartların iyileştirilmesi konusundaki çalışmalarınız da meyvelerini vermektedir. İlimizde hastane yatak sayısı 2012'de 1415 iken 2013'te 1490'a çıkmıştır. 530 olan nitelikli yatak sayısı 774'e; muayene oda sayısı 278'den 318'e yükselmiştir. Şu anda Kahramanmaraş'ta ihale aşamasında olan, proje aşamasında olan, bitme aşamasında olan yatırımlar mevcut, ilimiz inşallah bu yeni yatırımlarla da sağlık hizmetlerinden daha üst düzey yararlanma imkânı bulacaktır. Hemşerilerimiz en iyisine layık, biz onlar için Ankara'da elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz.”