AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi Sıtkı GÜVENÇ, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ve Demokrasi Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

İnsanın haklarıyla dünyaya geldiğine ve insan haklarının insanlık tarihiyle birlikte var olduğuna dikkat çeken GÜVENÇ, “AK Parti iktidarları döneminde insan odaklı yönetim anlayışıyla insan haklarının korunması ve geliştirilmesi konusunda günümüz dünyasında geçerli kıstaslar esas alınarak reform düzeyinde birçok düzenleme yapılmıştır.” Dedi.

Milletvekili GÜVENÇ yayınladığı mesajda şu sözlere yer verdi:

“Bilindiği üzere Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 1950 yılında aldığı 423(V) sayılı kararın ardından 1948 yılında İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin kabul edildiği 10 Aralık günü İnsan Hakları günü olarak kabul edilmiş ve tüm dünyada kutlanmaya başlanmıştır. İnsan hakları mücadelesinin temelini insan onurunun korunması oluşturmaktadır. İnsan haklarını ulusal sınırların ötesine taşıyıp evrenselleştiren, bu hakları vazgeçilmez kılan da yine insan onurudur. Ancak maalesef İnsanlık onuru, çağımızda fazlasıyla rencide edilmektedir. Din, dil, ırk, siyasi görüş ayrımı olmaksızın herkesin insan olmaktan kaynaklanan birtakım temel haklara ve özgürlüklere sahip olduğu göz ardı edilerek dünyanın birçok coğrafyasında insan hakları ihlal edilmektedir. İnsan hakları mücadelesi, Evrensel Beyannamenin kabulünden bugüne çok mesafe kat etmiştir. Temel hak ve hürriyetler birçok ulusal ve uluslararası sözleşme ve denetim mekanizması ile koruma altına alınmasına rağmen günümüzde dünyanın birçok yerinde yaşanan insan hakları ihlallerinin önüne geçilememesi üzüntü vericidir.

İnsan hakları ihlallerinin önlenmesi insan hakları eğitimiyle sağlanabilir. Hazreti Peygamberimizin "Hepiniz, tarağın dişleri gibi eşitsiniz" sözündeki ruhun kavranmasıyla sağlanabilir.

Dinimiz, inancımız, insanların birbiriyle görüşüp konuşmalarına, toplum halinde yaşamalarına büyük bir önem vermiştir. İslamiyet'in önem verdiği esaslar arasında insanların birbirleriyle olan ilişkilerinde samimiyet, tevazu, saygı, sevgi, yardımlaşma, nezaket ve hayırseverlik yer almaktadır. İslam dininin insan hakları kültürünün oluşması ve gelişmesi hususunda sağladığı katkılar göz ardı edilmemeli ve tüm dünyada tesis edilmelidir.”

İnsan hakları ve demokratikleşme konusunda AK Parti iktidarlarının insan odaklı siyaset yaptığını “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” mantığıyla politikalar geliştirdiğini, kanunlar çıkardığını ifade eden Milletvekili GÜVENÇ:

“AK Parti,insan hakları konusuna insan olmanın gereği olarak yaklaşmış ve bu konu her zaman AK Parti'nin önceliği olmuştur.Ak Parti, sadece Türkiye'de değil insan hakları ihlallerinin yaşandığı her yerde zulmün ve zalimin karşısında; mazlumun yanında olmuştur. Ben bu vesile ile tüm insanlığın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası'nı kutluyor, insan temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmediği bir dünya temennisiyle, herkesin barış dolu bir dünyada insan onuruna yakışır bir hayat sürmesini diliyorum. “dedi.