Adıyaman, Sivas, Tunceli'de yarın okullar tatil mi? Yoğun kar yağışı nedeniyle bazı il ve ilçelerde eğitimde aksamalar devam ediyor. Bugün bazı bölgelerde okulların tatil edilmesi yarın için de kar tatili beklentisini arttırdı. Adıyaman, Sivas, Tunceli'de 11 Ocak Çarşamba (yarın) okullar tatil olacak mı merak konusu. 

Cuma günü akşam saatlerinde başlayan kar yağışı yurt genelinde etkisini sürdürüyor. Hafta başından itibaren yoğun kar yağışı nedeniyle bazı il ve ilçelerde eğitim ve öğretime ara verildi. Peki Adıyaman, Sivas, Tunceli'de yarın okullar tatil olacak mı? 11 Ocak Çarşamba günü için Valilik'lerden konu ile ilgili açıklama bekleniyor.

ADIYAMAN'DA YARIN OKULLAR TATİL Mİ? 

Adıyaman'ın Çelikhan, Gerger, Tut ve Besni ilçe  merkezlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Çelikhan Kaymakamı Adem Kaya, yoğun kar yağışının devam ettiği ilçede  okulların dün olduğu gibi bugün de tatil edildiğini söyledi. Gölbaşı ilçesinde ise ilçeye bağlı köylerde kar yağışı nedeniyle  eğitime ara verildiği öğrenildi.

SİVAS'DA YARIN OKULLAR TATİL Mİ? 

Sivas'ta olumsuz hava şartları nedeniyle bazı ilçelerde eğitime 1 gün ara verildi. Olumsuz hava şartları nedeniyle Akıncılar, Gölova ve Koyulhisar ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Hafik, Zara, İmranlı ve Ulaş ilçelerinde de taşımalı ile köy okullarındaki eğitime ara verildi.

TUNCELİ'DE YARIN OKULLAR TATİL Mİ? 

Tunceli Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle 3 ilçede eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verildiğini açıkladı. Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, “Yoğun kar yağışı nedeniyle ilimiz Pülümür, Nazimiye ve Ovacık ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda 10 Ocak 2017 Salı günü bir gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli personel ile hamile personel de idari izinli sayılacaktır” denildi.