Sivas Demir Çelik Fabrikası (SİDEMİR) işçileri maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle yaptıkları eylemi bugün de sürdürdü. Fabrika yönetimiyle görüşen işçilerin taleplerinin Genel Merkeze iletileceği öğrenildi. Çelik İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Erturhan, gelecek hafta büyük bir yürüyüş ve miting yapacaklarını söyledi.

Ücretlerini alamadıkları için bir süredir eylem yapan SİDEMİR işçileri, kar yağışına ve soğuk havaya rağmen eyleme devam etti. Kent Meydanında toplanan işçiler, fabrika yönetimi ve hükümet aleyhine slogan attı.

İşçilerle görüşmek üzere Çelik İş Sendikası'na gelen fabrika yönetimine tepki gösteren işçiler, “Vur vur inlesin, yönetim dinlesin”, “Yönetim istifa”, “Oturan vali istemiyoruz” şeklinde slogan attı. Bu arada, fabrika yönetimiyle görüştükten sonra işçilerin yanına gelen Çelik İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Erturhan, talepleri ilettiklerini ve yöneticilerin, genel merkezin bulunduğu İzmir’e giderek görüşme yapacağını, kararlılıklarının görüldüğünü aktardı.

Sendika yöneticilerinin emniyetle görüşmeleri sonrası yürüyüş yapmalarına izin alan işçiler, İnönü Bulvarı'nda sloganlar atarak yürüdü. Yürüyüş sırasında işçiler oturma eylemi de yaptı. Yeniden Kent Meydanı'na dönen işçiler adına burada açıklama yapan Eyüp Kılıç, Sivaslılara seslenerek, ”Emeklerimiz boşa sayıldığından buna dur diyoruz. Emeğimize ve ekmeğimize sahip çıkıyoruz. Yalnız bir muhatap bulamıyoruz. Sesleniyoruz, lütfen çağrımıza bir cevap verin. Özelleştirmeye karşı değiliz ama her özelleşen kuruma üvey evlat muamelesi yapılmasın. Maaş güvencemiz olsun. Biz bu vatanın emekçileriyiz. Sivas uyuma, fabrikana sahip çık.” ifadesini kullandı.

ADAY ADAYLARINI ELEŞTİRDİ

İşçilerden Turhan Karayiğit ise şunları ifade etti: "12 yıldır iktidarda olan milletvekillerine sesleniyorum. Meclis'te Sivas için bir önerge vermişler mi? Sivas’a bir yardımları olmuş mu? Partilerin önünde sıra bekleyen aday adaylarına sesleniyorum. Bu kadar insanın hakkını ne zaman savunacaklar, neyi bekliyorlar? Suriyelilere iş ve ekmek veren Sayın Başbakan, acaba emeğinin karşılığını alamayan 700 işçiye ne zaman sahip çıkacak? 3 aylık maaştan sadece bir aylık maaşının yarısını alan bir işçi 3 ayda nasıl geçinebilir?” diye sordu. Konuşmaların ardından bir süre slogan atan işçiler İstiklal Marşı okuyarak dağıldı.