Sivas merkezli 18 ilde polislere yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 38 polis memurundan 27’si serbest bırakılırken kalan 9 polis sağlık kontrolünden geçirildi. İfade için davet edilen 2 polis memurundan biri daha teslim oldu. Polislerin bugün adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 38 polisten 21’i önceki gün, 5'i ise dün öğleden sonra serbest bırakıldı. Akşam saatlerinde hakkında gözaltı kararı bulunan bir polisin daha salıverilmesiyle birlikte serbest kalan polis sayısı 27 oldu.

Sabah saatlerinde gözaltında bulunan 9 polis, Sivas Numune Hastanesi’ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Kaçakçılık ve Organize İşlerle Mücadele ekiplerinin eşliğinde hastaneye getirilen polisler yeniden Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. İfade işlemlerine başlanan polislerin bugün adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.

BİR POLİS DAHA TESLİM OLDU

Bu arada tebligatla ifadeye çağrılan 1 polisin daha Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek teslim olduğu ve sağlık kontrolünden geçirildiği kaydedildi. Teslim olması beklenen diğer polisin ise gelmesi bekleniyor.