Sivas’ta KESK üyeleri, 301 madencinin şehit olduğu Soma faciasının yıl dönümünde tepki eylemi gerçekleştirdi. KESK Dönem sözcüsü Serken Çelikgün, "Soma’da yaşanan kaza değil; cinayettir. 301 maden emekçisinin ölümü kader değil; katliamdır. Bu katliamın gerçek sorumluları ise hala kamuoyu önünde hesap vermemiştir." dedi.

Manisa'nın Soma ilçesinde geçen yıl meydana gelen ve 301 madencinin şehit olduğu maden faciasında, Sivas'ta KESK, DİSK, Türk Tabipler Birliği ve TMMOB üyeleri, facianın sorumluları için tepki eylemi gerçekleştirdi. Kent Meydanı'nda toplanan KESK üyeleri, ‘Soma’nın hesabı sorulacak’ şeklinde sloganlar attı. Grup adına basın açıklaması yapan KESK Dönem sözcüsü Serken Çelikgün, 301 madencinin emekçisinin ölümüne sebep olanların yargılandığı Soma davasının başından beri takipçisi olduklarını ve gerçek sorumluların açığa çıkartılması için de sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.

"Ne yazık ki böylesine büyük bir facianın ardından sorumluların görünen bir kısmının yargılandığı Soma davası bu haliyle kamuoyunu tatmin edecek bir tablo çizmemektedir." diyen Çelikgün, açıklamasında şunları söyledi:

"Soma’da yaşanan kaza değil; cinayettir. 301 maden emekçisinin ölümü kader değil; katliamdır. Bu katliamın gerçek sorumluları ise hala kamuoyu önünde hesap vermemiştir. Ülkemizde Soma gibi bir facia yaşandıktan sonra dahi her ay onlarca emekçi iş cinayetlerinde yaşamını yitirmeye devam etmektedir. Bilimi ve tekniği hiçe sayan siyasi iktidar, gerekli düzenlemeleri, denetimleri yapmak yerine 'işçinin kaderi', 'işin fıtratı' şeklindeki ifadelerle gerçeğin üstünü örten, art niyetli bir yaklaşım sergilemektedir. Bugün 13 Mayıs 2015, Soma katliamının 1. yıl dönümü. Bu nedenle KESK, DİSK, Türk Tabipler Birliği ve TMMOB olarak alanlardayız. 16 Mayıs Cumartesi günü Soma büyük bir miting düzenleyeceğiz. Yüreğimiz Soma’da, öfkemiz sokakta. Kaza ve kader değil; katliam. Unutmayacağız, unutturmayacağız, affetmeyeceğiz"