Sivas Valiliği, genç işadamının domuz gribi diye bilinen H1N1'den vefatının ardından bir hastanın daha H1N1 numunesinin pozitif çıktığını açıkladı.

Valilik’ten yapılan açıklamada, 40 yaşındaki Mustafa Atar’ın 14 Şubat’ta ateş, boğaz ağrısı şikayetleri ile özel bir hastaneye başvurduğu aktarılarak, “Hastaya tonsillit tanısı konup tedavisine başlanmıştır. Semptomları gerilemeyen hasta üşüme, titreme, ateş, nefes darlığı, gögüs ağrısı şikayetleri ile 17 Şubat’ta tekrar özel bir hastaneye başvurmuş, bu esnada hemoptizi şikayeti başlayan hasta pnömoni ön tanısı ile intaniye servisine yatırılmıştır. 1 Şubat’ta hastanın şikayetlerinin artması ve satürasyonlarının düşmesi üzerine Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilmiş, acil serviste, göğüs hastalıkları, intaniye ve anestezi tarafından değerlendirilen hastanın yoğun bakıma ihtiyacı olabileceğinden dolayı anestezi yoğun bakıma yatışı yapılmıştır. 20 Şubat’ta Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarı Daire Başkanlığına gönderilen numune sonucu H1N1 pozitif olarak bildirilen, genel durumu kötüleşen hasta 01 Mart sabahı vefat etmiştir” denildi.

“HASTALARDAN BİRİNİN NUMUNESİ POZİTİF ÇIKTI”

Açıklamada, Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi anestezi yoğun bakım servisinde 2 hastanın tedavi gördüğü kaydedilerek, “2 hastadan Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarı Daire Başkanlığına numune gönderilmiştir. Dilek Kılıç’ın numune sonucu H1N1 pozitif olarak bildirilmiş ve durumu iyidir. Keziban Çiçek’ten gönderilen numunenin sonucu henüz gelmemiştir.İlimiz sağlık kuruluşlarında grip vakalarına yönelik önlemler alınarak hareket edilmektedir. Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde yeterli miktarda antiviral ilaç bulunmakta, ihtiyaç duyan sağlık kuruluşlarına verilmektedir. H1N1 mevsimsel grip olarak değerlendirilmektedir. Ve her yıl H1N1 vakası görülmektedir.” ifadeleri kullanıldı.