Sivaslı görme engelli Fatih Karabağ, bir hayırseverin katkısıyla umre heyecanı yaşayacak. Annesiyle birlikte kutsal topraklara gidecek Karabağ, diğer engelliler için de dernek, vakıf veya devlet eliyle bir organizasyon yapılmasını istedi.

Sokaklarda yara bandı ve kâğıt satarak ailesine katkıda bulunan Fatih Karabağ, bir sohbette hocasına hacca veya umreye gitmeyi çok istediğini söylediğini anlattı. Karabağ, sonra bir hayırseverin umreye gönderebileceğini söylediğini öğrenince büyük bir mutluluk yaşadığını aktardı. Adını vermek istemediği hayırsevere çok dua eden Karabağ, daha önce hiç aklında yokken bir ay içinde her şeyin olup bittiğini kaydetti. Umreye gitmek üzere araştırdıklarında bir turizm şirketinin 1. dereceden refakatçi istemesi üzerine annesiyle gitmeyi istediğini aktaran Fatih Karabağ, "Hayırsever, annemle beraber umreye gitmeme vesile oldu. Allah razı olsun." dedi.

Umreye gitmeyi çok istediğini dile getiren Karabağ, "Orada dua etmek, kutsal topraklarda dua edildiği zaman kabul olunur denildiği zaman çok mutlu olurduk." ifadesini kullandı.
Karabağ, umrede Hz. Peygamber(SAV)'den şefaat isteyeceğini, umreye gitmesine vesile olana dua edeceğini anlattı.

'ALLAH BİZİ BÖYLE İMTİHAN EDİYOR'

Kimisinin sağlam olduğu gibi kimisinin de engelli olarak yaşadığının altını çizen Fatih Karabağ, "Allah bizi böyle imtihan ediyor. Engelli olarak oralara gitmek, ziyaret edecek olmak çok güzel bir duygu, umreye gitmek." şeklinde konuştu.

Karabağ, engellilerin de bir organizasyon ile kutsal topraklara gönderilmesi gerektiğine değinerek, "Dernekler vakıflar yapamıyorsa, Diyanet tarafından müftülükler aracılığı ile engellilerin birkaç günlüğüne de olsa oralara gitmeleri sağlansa, böyle bir imkân sağlanırsa çok iyi olur." önerisinde bulundu.

'ÇOK İSTİYORDUM AMA BU KADAR ÇABUK BEKLEMİYORDUM'

Annesi Şemsi Karabağ ise oğluyla birlikte umreye gidecek olmaktan dolayı çok sevinçli olduğunu belirterek, umreye gitmesine sebep olana çok dua edeceğini kaydetti.

Umreye gitmeyi çok istediğini ancak bu kadar çabuk olacağını düşünmediğini anlatan Karabağ, "Allah izin verdi. Peygamber Efendimiz'i ziyaret edeceğim. Hayırsever ‘Çok dua etmişsin ki sizi buldum.’ dedi. Çok mutluyum, Allah herkese nasip etsin." diye konuştu. Şemsi Karabağ hacca gitmeyi de istediğini ancak kurada çıkmadığını sözlerine ekledi.

Fatih Karabağ, annesiyle birlikte pazartesi sabahı hava yoluyla kutsal topraklara gidecek. 2 hafta sürecek ziyaretin ardından memleketine dönecek.