Mersin’de yakılarak öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan cinayeti Sivas’ta da kadın dernekleri tarafından protesto edildi. Eyleme Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, Kadın kolları üyeleri de destek verdi. Kadınlar adalet istediklerini haykırırken, siyasi partilerin seçim öncesi bu konuda yapacakları düzenlemeleri acilen açıklamasını talep etti.

Sivaslı kadınlar, kadın cinayetlerine karşı bir araya gelerek tepkilerini dile getirdi. Kent meydanında toplanan yaklaşık yüzlerce kişi, Mersin’deki vahşi cinayeti protesto etti. Etkinliğe çok sayıda vatandaş da destek verdi. Tepki eyleminde kadınlar çeşitli sloganlara cinayete tepkisini gösterdi.

'SİYASİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ'

Grup adına konuşan Sivas 58 Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Asuman Tuz, duygusal konuşmasında, Özgecan katliamını kınadıklarını belirtti. Tuz, şöyle konuştu: "11 Şubat’ta evinden çıkan Özgecan Arslan bir daha evine dönmedi. Bilemezdi iki bu son ayrılışı. Kanımız dondu, titredik. Düşündük Özgecan’ımız, bu nasıl bir vahşettir. Nasıl bir insanlıktır. Yeter artık. Hiçbir annenin yüreği yanmasın. Hiçbir babanın evladımın üzerine toprak atmasın demesini durmak istemiyoruz. Varlığımızla yaşamak istiyoruz. Çok şey mi istiyoruz. Cumhurbaşkanımız ABD Başkanı Obama’ya açıklama yaptı; ‘Ülkenizde her ölen kişiden siyasiler sorumludur’ dedi. Biz de Cumhurbaşkanımıza katılıyoruz. Lütfen tüm siyasilerimizi göreve davet ediyoruz. Artık hiçbir canımız yanmasın. Hiçbir Özgacan’ımız canından olmasın."

'DEVLET SORUNA ACİL ÇÖZÜM BULMALI'

Cumhuriyet Kadınlar Derneği Başkanı Nurten Yanalak ise devletin bir an önce konuya el atmasını istedi. Siyasi partilerin seçim öncesi bu konuda yapacakları düzenlemeleri acilen açıklamasını isteyen Yanalak, şunları söyledi: "2 gün önce Mersin’in Tarsus ilçesinde Çağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 1. sınıf öğrencisi Özgecan Aslan’ın vahşeti tüm kadınları ve ‘Bu bir vahşettir’ diyen erkek yurttaşları çileden çıkarmıştır. Devlet kadınları ikincilleştirici politikadan vazgeçmelidir. Devlet soruna acilen çözüm bulmalıdır. Siyasi partiler seçim öncesi bu konuda yapacakları düzenlemeleri acilen açıklamalıdır. Biz kadınlar olarak hayatımızı ve yaşamımızı garanti altına almak istiyoruz. Kadın tecavüz ve cinayetlerinin failleri af edilmemelidir. En ağır cezalar ile cezalandırılmalıdır. Özgecan’ın katillerini savunmayacağını açıklayan Mersin Barosu avukatlarına teşekkür ediyoruz. Türkiye’de hiçbir avukatın bu canileri savunmasını istemiyoruz. Özgecan’ı unutmayacağız. Ruhun şad olsun güzel prensesimiz. Dünyanın bütün kadınları Özgecan’dır."

Bir süre burada slogan atan grup, Atatürk Anıtı'na Özgecan Aslan’ın fotoğrafını bıraktı. Kadınlar, burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı okuduktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı. Eyleme 12 sivil toplum kuruluşunun destek verdiği belirtildi.