8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Sivas’ta çeşitli etkinlikler düzenlendi. Kadın Platformu üyeleri düzenledikleri eylemde tabut taşıyarak, kadın cinayetlerini görmek istemediklerini haykırdı.

Çok sayıda kadın derneğinin katıldığı etkinlikte yapılan açıklamada, kadınlara eşit davranılması, kadın cinayetlerinin son bulması ve sanıkların en ağır bir şekilde cezalandırılması talep edildi. Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Başkanı Nurten Yanalak ve Milliyetçi Kadınlar Derneği Başkanı İsmihan Göze, yaptıkları konuşmalarda kadına yönelik şiddeti kınayarak, iktidarı eleştirdi ve Özgecan’ların unutulmamasını istediler.

Tabut taşıyan kadınlar bir süre oturma eylemi yaptı. 58 Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Asuman Tuz da kadınların öldürülmesini istemediklerini, bunun için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

KADINA ŞİDDETİ TİYATROYLA SERGİLEDİLER

Bu arada Atatürkçü Düşünce Derneği de Kent Meydanında düzenlediği etkinlikte kadına yönelik şiddeti tiyatral bir şekilde yansıtmaya çalıştı. ADD Gençlik Kolları üyeleri, şiddet gören kadın, küçük yaşta evlenen bir çocuk ve okula gittiği için dayak yiyen bir kız öğrenciyi canlandırarak kadına yapılan şiddetin önlenmesini talep etti.