Sivaslılar, polis baskınıyla yönetimi değiştirilen Bank Asya'ya destek vermek için bankaya akın etti. Banka önünde toplanan vatandaşlar, para çekmeye değil aksine para yatırmaya geldiklerini vurguladı. Ellerindeki bilezikleri ve alyansları bozdurarak hesap açan vatandaşlar, bankaya ve çalışanlarına destek verdi.

Sabahın erken saatlerinden itibaren bankaya akın eden vatandaşlar, banka önünde toplanarak Bank Asya’ya destek verdi. Vatandaşlar burada bir süre Kur'ân ve cevşen okuyarak dua etti. Banka müşterilerden Nimet Koçyiğit, bankaya destek olmak için burada olduğunu belirterek, “Her zaman yanındaydım. Bu bir algı operasyonu, bizleri daha çok kuvvetlendiriyorlar. İnancımızı daha çok sağlamlaştırıyorlar. Tekrar bankama gelerek hesap açtırdım. Asla zulme boyun eğmeyeceğiz, duruşumuzu daha da kuvvetlendiriyorlar.” dedi.

“HİÇ KİMSE AMACINA ULAŞAMAYACAK”

Para yatırmak için vatandaşların yoğun bir şekilde bankaya geldiğini aktaran Koçyiğit, “Çok fazla yoğunluk var herkes burada. Gelebilecekler burada, bazıları geldi gitti. Algı operasyonuna kimse boyun eğmeyecek. Kimse amacına ulaşamayacak. Bitecek bir dava değil, Allah rızası için buradayız ve birlikteyiz. Bitirebilecek bir şeyleri yok, daha da kuvvetleniyoruz. Az önce bir bayanla konuştum, işinden çıkıp gelmiş, "Herhangi bir şeyle alakam yok, bu yanlışa karşı olduğum için buradayım. Bu zulüm kime yapılsa ben onun yanında olurum, diyor. Aklın yolu birdir. Kimse başka şeyler düşünmesin.' şeklinde konuştu.

Sabire Kara ise “Ben de bankama destek için geldim. Allah var, gam yok. Bizi bitirmeye kimsenin gücü yetmez. İkiye katlayarak buradayız.” dedi.

"PARA ÇEKMEYE DEĞİL, SELFİE ÇEKMEYE GELDİK"

Ayşe Kökdoğan da herkesin elindeki paraları ve ziynetlerini yatırarak bankaya destek olmadığını belirterek, “Buraya herkes sabahtan beri yeni hesap açmaya ve demokrasiden geri dönüş olmadığını göstermeye geldi. Herkes pazar paralarını ve son alyanslarını getirdi hesap açtırdı. Hiç kimse para çekmeye değil, ancak selfie çekmeye geldi buraya.” ifadesini kullandı.