Diğer zamanlarda menülerinden etli ekmeği eksik etmeyen Sivaslılar, Ramazan ayında da tercihlerini değiştirmedi. Etli ekmek yaptırmak isteyenler iftar öncesi soluğu pide fırınlarında alıyor.

Etli pide vatandaşların en çok ilgi gösterdiği yiyecekler arasında yer alıyor. Vatandaşlar, özellikle Ramazan aylarında marketlerde veya evlerinde hazırlattıkları malzemeleri pidecilere getirerek sıraya giriyor, iftardan bir saat önce pide fırınlarında aşırı bir yoğunluk oluşturuyor. Ekmek fabrikalarına ek olarak açılan pide fırınları sırf etli ekmek ve benzeri ürünleri üretmek üzere hizmet veriyor. Pideci esnafı, vatandaşları iftara yetiştirmek üzere çalışma temposunu iki katına çıkarıyor. Vatandaşlar etli ekmeğin yanı sıra peynirli, patatesli ve yumurtalı susamlı Ramazan pidesini de tercih ediyor.

Pideci esnaflarından Vahap Kaya, Sivaslının etli pideye ayrı bir düşkünlüğü olduğunu belirterek, Ramazan ayında da vatandaşların bu alışkanlığı devam ettirdiğini ifade etti. Etli pidenin Sivaslılarla özdeşleştiğini dile getiren pide ustası, yoğun talepten dolayı diğer zamanlara nazaran iftar öncesi biraz daha tempolu çalıştıklarını ifade etti. Küçük yaştan itibaren pide fırınlarında çalışmaya başladığını, 16 yıldır bu mesleği yaptığını aktaran Vahap Kaya, vatandaşları iftara yetiştirmek için sıcak ocak başında büyük gayret gösterdiklerini sözlerine ekledi.