Sivaslılar, dünyaca meşhur kangal köpeklerinin asker ve polis tarafından operasyonlarda kullanılmasını istiyor. Koruyucu özelliği, akıllı ve güçlü yapıları ile diğer köpeklerden ayrılan kangal köpeklerinin son dönemde artan terör olayları için biçilmiş kaftan olduğunu kaydeden köpek sahipleri, köperklerin göreve hazır olduklarını ifade etti.

Sivaslı kangal köpeği severler, diğer türlerine göre öne çıkan özellikleriyle kangal köpeklerinin operasyonlara çıkabileceğini savunarak, yetkililere seslendi.

Ünü sınırları aşan kangal köpeğinin operasyonlarda kullanılması gerektiğini dile getiren Sivaslılar, köpeklerin son zamanlarda artan terör olayları için de kullanılabileceğini öne sürerek, yetkililerden gerekli adımı atmalarını istedi.

Kangal köpeği sevenlerden Remzi Kulaksız, asker ve polis tarafından yapılan operasyonlarda kangal köpeklerinin de kullanılmasını isteyerek, "Ülkemizin bugünlerde çok hassas bir dönemden geçiyor. Bu yüzden herkesin devletin yanında olması gerekir. Bizde devletin yanındayız ve kangal köpeklerimizle göreve hazırız. Terör olayları patlak verdi. Yapılan çeşitli operasyonlarda diğer cins köpekler de kullanılıyor ama kangal köpeklerini hiç görmedik. Biz kangal köpeklerinin kullanılmasından yanayız. Gerekirse dağa çıkar ve köpeklerimizle onları inlerinden çıkarırız ve her zaman devletimizin yanında oluruz." diye konuştu.

Kangal köpeği tutkunlarından Mehmet Ali Aras ise köpeklerin özelliklerinden bahsederek, Sivaslı olması nedeniyle çocukluktan beri kangal köpeklerine ilgi duyduğunu dile getirdi. Aras, “Karakter yapıları insanlara çok benziyor, çok akıllı ve duygusallar. İnsanlara kendilerini sevdirmeyi çok iyi biliyorlar.” dedi.

Kangal köpeğini bir yaşından beri beslediğini söyleyen hayvansever, uzun zamandır aralarında bir bağ oluştuğunu belirterek, kangal köpeklerinin karakterinin çok sağlam olduğunu söyledi.

Saf ırk olan kangal köpeği için nazar boncuklu özel bir tasma yaptırdığını ve üzerine adını yazdırdığını söyleyen hayvansever, nazar değmesinden çekindiğini ifade etti.