On bir ayın Sultanı Ramazan ayının ilk cuma gününde Sivas’ta camiler dolup taştı. Hz. Peygamber (SAV)'in sancaktarı olarak bilinen Abdulvahabi Gazi Hazretleri'nin türbesinin de bulunduğu cami, en kalabalık günlerinden birini yaşadı.

Ramazan-ı Şerif ayının ilk cuma namazında Müslümanlar camilere akın etti. Hadis-i Şerif’te 'Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş' olarak övülen Ramazan ayının feyzinden ve bereketinden istifade etmek isteyen Müslümanlar camileri doldurdu. Yukarı Tekke'de bulunan ve Hz. Peygamber (SAV)'in sancaktarı olarak bilinen Abdulvahabi Gazi Hazretleri'nin türbesinin de bulunduğu cami, en kalabalık günlerinden birini yaşadı. Camiyi tıklım tıklım dolduran Müslümanlar, Ramazan ayında günahlarının affı için dua etti. Camiye sığmayan vatandaşlar namazlarını avluda ve cami bahçesinde eda etti.

Cuma namazı öncesi ve sonrasında Abdulvahabi Gazi Hazretleri'nin türbesi ile Kanuni Sultan Süleyman’ın oğlu Şehzade Beyazıt ve çocuklarının kabirlerini de ziyaret eden vatandaşlar, Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını temenni etti. Tarihi Ulu Camii, Meydan Camii ve Paşa Camii başta olmak üzere diğer camilerde de yoğunluk yaşandı.