Sarıkamış Harekâtı'nın 100. yıl dönümü Sivas'ta yapılan yürüyüşle anıldı. Yoğun katılımın olduğu yürüyüş, ellerde Türk bayrakları ile bin 500 rakımlı Kardeşler Tepesi'ne kadar sürdü. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün organize ettiği yürüyüş, Polis Meslek Yüksekokulu önünden başladı. Vali Alim Barut, Garnizon Komutanı Fatih Celaleddin Sağır, Belediye Başkanı Sami Aydın, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ve kamu kurum müdürleri ile Sivas'ta faaliyet gösteren federasyonların temsilcileri ve sporcularının iştirak ettiği yürüyüş, zorlu bir yolculuğun ardından Kardeşler Tepesi'nde son buldu. Yürüyüşte genç yaşlı çok sayıda katılımın olması dikkat çekerken bir grup asker de yürüyüşte yer aldı. 

Vali Alim Barut, yaptığı konuşmada, Sarıkamış Harekatı'nın Türk tarihinin gurur duyulacak olaylarından biri olduğunu belirterek, "Binlerce askerin bir kurşun atmadan kara, soğuğa, buza, yenildiği Sarıkamış'ta onların anısına 81 vilayette yapılan yürüyüşlerden bir tanesini de biz yapıyoruz." dedi. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç ise Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılı nedeniyle hem Sarıkamış hem de 81 ilde yürüyüşlerin yapıldığını belirterek, "Yürüyüşler sembolik ama aslına uygun olsun istedik. Sporcular ve il protokolü ile birlikte Kardeşler Dağı'na yürüyoruz. Yaklaşık 4 km yürüyüş yapacağız. O günün anısına biz de o duyguyu yaşamak istiyoruz. Geçen yılda aynı bölgede yürüyüş yapmıştık. Bu vatan için şehit olmuş binlerce Mehmetçiği rahmet ve minnetle anıyoruz. Onlar bugünü bize sağlamak için şehit oldular. Biz de bir an olsun onu hissetmek adına sporcularımızla yürüyoruz." şeklinde konuştu. 

Bu arada 60 yaşındaki Ahmet Yıldız da yürüyüşe katılanlar arasında yer aldı. Yıldız yürüyüşe şehitleri anmak için katıldığını ve çok duygulu olduğunu dile getirdi.