Sivas merkezli 18 ilde polise yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 38 kişiden 10'u emniyette verdikleri ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 28 kişinin ifadelerini alma işlemi ise devam ediyor.

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında Sivas iline gelen polis memurlarından 10’u serbest kaldı. 28 polis memurunun ise ifadelerine başlandı. Bazı polis memurlarının ise ifadelerinin yarın alınacağı bildirildi. Sabah saatlerinde hastanede sağlık kontrolünden geçirilen polis memurları, minibüsle Sivas Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Burada avukatlar nezaretinde ifadelerinin alınmasına başlandı.

Polis memurlarının avukatları ise 38 polisin gözaltına alındığı dosyanın içinin tamamen boş olduğunu, yapılan usulsüz dinleme iddialarının da gerçeği yansıtmadığını dile getirdi. İddia edilen suçlamalarla ile ilgili delil olmadığını ifade eden avukatlar, 2011 dönemi öncesinde yapıldığı belirtilen dinlemelerinde hepsinin resmi ve yasal prosedüre uygun olduğunu belirtti.