23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Atatürk anıtı önünde tören düzenlendi. Törende Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi sunulurken CHP ve Atatürkçü düşünce Derneği çelenginin sunulmasına fırsat verilmemesi gerginliğe neden oldu.

Bayram etkinlikleri kapsamında ilk tören Atatürk anıtında gerçekleşti. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen törende soğuk hava etkili oldu. Törene Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdür Vekili Fehmi Bozdağ, milli eğitim müdür yardımcıları ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

PROTOKOL KABANLI, ÖĞRENCİLER KABANSIZ

Soğuk hava ve hafif kar yağışının etkili olduğu törende protokol üyeleri kabanlarıyla yer alırken, İstiklal Marşı okumaları için törene katılan Selçuk Ortaokulu Öğrencilerinin formalarının görülmesi için kabanlarının çıkarttırılması dikkat çekti. Öğrencilerin ellerini ısıtmak için türlü yöntemler denediği görüldü.

Tören çelenk sunma programıyla başladı. Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulmasının ardından çelenk sunmak üzere alanda bulunan CHP ve Atatürkçü Düşünce Derneği’nin çelengi sunulmadan Saygı Duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Diğer çelenkler sunulmadan törenin bittiği anons edilince CHP İl Başkanı Ahmet Turan Temel, Merkez İlçe Başkanı Adil Gür ve milletvekili adayları, Milli Eğitim Müdürü ve yardımcılarına tepki gösterdi.

Bunun üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü İsmail Uyar, partililere yönetmelik gereği bu şekilde uygulandığını söyledi. Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar ise tören bittikten ‘Çelengi koyabilirsiniz sıkıntı yok’ diyerek alandan ayrıldı.

CHP Milletvekili adayları ile teşkilat mensupları ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri ise tören sonrası getirdikleri çelengi Atatürk Anıtı'na sunduktan sonra durumu alkışlarla protesto etti.

Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Halil Özdemir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Çelenk sunumunda valilik ve il protokolü burada olsun ve bugünü halkımız ve milletimizle ile kutlasınlar diye beklerdik. Biz yazılı izni aldık, il protokolü ile birlikte çelenk sunumu için olur verildi. Buraya geldiğimizde zaman yalnızca bir kurumun Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çelenk sunduğunu gördük. Biz de Atatürkçü Düşünce Derneği ve CHP ile birlikte çelenk sunmak istediğimizde İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün tasarrufuna uğradık. Fakat onlardan sonra biz yine çelenklerimizi sunduk. Atamıza saygı duruşunda bulunduk" ifadesini kullandı.