2,5 aydır maaşlarını alamadıkları için eylem yapan Sivas Demir Çelik Fabrikası(SİDEMİR) işçileri, seslerini duyurabilmek amacıyla protesto eylemlerini sürdürdü. Kent Meydanındaki eylem sırasında yürüyüşe geçen işçilere polis müdahale edince gerginlik yaşandı. Bu sırada bazı işçiler ezilme tehlikesi yaşadı.

Ücretlerini alamadıkları için 10 gündür Kent Meydanında eylem yapan SİDEMİR işçileri yine meydanlara çıktı. Yaklaşık 250 kişilik işçi Kent Meydanında toplanarak ellerinde taşıdıkları pankartlar taşıyarak fabrika yönetimi ve iktidarı eleştiren sloganlar attı. İşçiler adına konuşan İşyeri temsilcisi Yılmaz Çetin, ev kiralarını ödeyemedikleri için evsiz kalmayla karşı karşıya kaldıklarını vurgulayarak, "Birçok arkadaşımıza bankalara olan kredi borçları ve kredi kartları borçlarından nedeniyle hacizler geliyor. Bu mağduriyetin bir an önce giderilmesi için Sivas halkından maddi ve manevi destek bekliyoruz. Sivas Demir Çelik emekçileri olarak yardım kampanyası düzenleyeceğiz." diye konuştu.

'BAŞBAKAN SÖZ VERDİ AMA BEKLEMEYE TAHAMMÜLÜMÜZ YOK'

Çetin, Başbakan ile Sivas’a gelmesinde görüştüklerini ve çözüm için söz verdiğini ancak kendilerinin beklemeye tahammülleri olmadığını, işçileri artık durduramadıklarını ifade etti. Açıklamanın ardından diğer işçiler de konuşmalarında iktidara yüklenerek, milli iradeye sahip çıktıklarını ancak kimsenin kendilerine sahip çıkmadığını savundu.

'HIRSIZLIK MI YAPALIM?'

İşçiler kış ortasında yakmaya odun kömür bulamadıklarını kaydederek, "Hırsızlık mı yapalım? Ekmeğimizi kesmesinler bunun hesabını sandıkta sorarız. Oy istemek için kapı kapı dolaşıyorlar ama niye bize kimse sahip çıkmıyor. Suriyeli Afganlılar kadar değerimiz yok mu?" diye sordu.

Bir süre burada slogan atan işçiler İnönü Bulvarı’na doğru yürüyüşe geçmek istedi. İşçilere sivil polisler engel olmaya çalışırken daha sonra Çevik Kuvvet polisleri engel olmaya çalıştı. Bu sırada işçiler ve polisler arasında gerginlik yaşandı. Yaşanan arbedede işçiler ezilme tehlikesi yaşadı.

Gerginliğin sona ermesiyle polis, işçilerin İnönü Bulvarı'nda yürümesine izin verdi. Bir süre bulvarda yürüyerek slogan atan işçiler, yeniden Kent Meydanına döndü. İstiklal Marşı okuyan işçiler daha sonra olaysız dağıldı.