Sivas’ta dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oldu. Kent beyaza bürünürken Sivas ve ilçelere bağlı 94 köy yolu ile ulaşım kesildi. Karayolu bağlantılarında ise herhangi bir aksama yaşanmadı.

Özel İdare Yol Hizmetleri Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre, yoğun kar yağışının etkili olduğu kırsal kesimde merkeze bağlı 17 köy yolu ulaşım sağlanamıyor. Gürün ve Hafik’te 15, Yıldızeli’nde 12, Şarkışla’da 9, İmranlı ve Altınyayla’da 7, Kangal’da 5, Zara’da 4, Divriği’de 2 ve Koyulhisar’da ise 1 köy yolu ulaşıma kapalı. Özel İdare ekipleri kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

KARAYOLU BAĞLANTILARI AÇIK

Kar yağışı nedeniyle Sivas’ı diğer illere bağlayan güzergâhlar ekiplerin çalışmaları ile birlikte olumsuz etkilenmedi. Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri, Sivas-Erzincan, Sivas-Malatya, Sivas-Kayseri, Sivas-Tokat ve Sivas-Yozgat bağlantısını sağlayan güzergâhlarda gece boyu temizlik çalışması yaptı. Yoğun kar yağışı nedeniyle bir süredir kapalı olan Suşehri-İmranlı yolunda ise yol açma çalışmaları sürüyor.