Sivas'ta şehit cenazesine katıldığı için ceza aldığı iddia edilen şoförle ilgili kamera kayıtları yayınladı.

Geçtiğimiz günlerde bazı yayın kuruluşlarında haber olan halk otobüsü şoförü Atakan B. ile ilgili halk otobüsünün mobil kameraları yayınlandı. Şoförle ilgili olarak belediyeden yapılan açıklamada, kameralarda şoför Atakan B.’nin yalan söyleyerek yolcuları indirmek sureti ile hattan çıktığı savunularak, “Cenaze konvoyunda yüksek sesle müzik dinliyor ve ‘şehitler ölmez’ sloganı ile dalga geçerek, ‘kahveye kaçta geleceksin’ diye slogan atıyor” denildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, 9 Ağustos Pazar günü şehit polise düzenlenen cenaze töreni için bazı şoförlerin telefonla belediyeyi arayarak seyri sefer hattından çıkıp, cenaze törenine katılmak istedikleri kaydedilerek, Belediye ve Halk Otobüsleri Kooperatifi’nin halkın mağdur olacağını belirterek, bunun mümkün olmadığını belirmesine rağmen Atakan B. ve 6 şoförün organize bir şekilde hattan çıkarak ortadan kaybolduğu dile getirildi.

Vatandaşların şikâyeti üzerine tahkikat başlatan Ulaştırma Müdürlüğü ve Halk Otobüsleri Kooperatifinin şoförlerden savunma istediği anlatılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“Bu durumdan kurtulmak isteyen Atakan B. olayı medyaya intikal ettirerek asılsız iddialarda bulunmak sureti ile halkı galeyana getirme yolunu seçmişti. Atakan B.’in iddialarını otobüs içindeki kameralar çürüttü. Atakan B. söz konusu Pazar günü Şirinevler Kümbet hattında çalışırken saat 12.02’de izinsiz bir şekilde Atatürk Caddesi üzerinde yol kapalı yalanını söyleyerek otobüsteki yolcuları boşaltıyor ve hattan çıkıyor. Oysaki o saat itibariyle şehir içinde kapalı hiçbir yol söz konusu değil. Daha sonra araç içinde yüksek sesle müzik dinleyerek, şehir içinde tur atıyor. Cenaze törenin ardından otobüse kendi arkadaşlarını bindirerek konvoya katılıyor. Ancak kamera görüntülerinde Atakan B. ve arkadaşları cenaze konvoyunda mı? Yoksa düğün konvoyunda mı? Belli değil. Araç ilerlerken yandaki arkadaşı ile şakalaşıyor; Arkadaşı 'şehitler ölmez' diye halkın manevi duygularını yansıtan sloganla dalga geçerken, kendisi de 'kahveye kaçta geleceksin' diye slogan atıyor. Belli bir süre ilerledikten sonra şehidimizin cenazesinin defnedileceği Yukarı Tekke Mezarlığı’na gitmeden konvoydan çıkarak şehir içine dönüyor. Olayın ortaya çıkması ile birlikte planlandığı şekli ile gerek yaygın medya kuruluşları gerekse sosyal medya üzerinden şehit istismarı yapıyor. Kendisi hakkındaki tahkikat sonuçlanmamış, hakkında hiçbir resmi karar verilmemişken beni işten attılar iddiası ile medyada boy gösteriyor. Şehit cenazesi üzerinden istismar yaparak siyasi malzeme olan A.B.’nin gerçek yüzünü ve şehit cenazesi ile nasıl dalga geçtiğini ve görevini kötüye kullandığını kameralar ortaya çıkardı.”