Sivas’ta yolcu otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 34 kişi yaralandı. Yolcular şoförün uyuduğunu iddia etti.

Kaza, sabah saatlerinde Sivas-Ankara karayolu Sıcak Çermik Kaplıcası yakınlarında meydana geldi. İstanbul’dan Sivas’ın Zara ilçesine giden, içinde 52 yolcu ve 3 personelin bulunduğu 58 TF 048 plakalı yolcu otobüsü, iddialara göre sürücünün uyuması nedeniyle bariyerlere çaptıktan sonra yan yatarak şarampole devrildi.
Kazanın ardından haber verilmesiyle olay yerine çok sayıda ambulans, polis, jandarma, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası yaralılar ekiplerin yardımıyla otobüsten çıkarılarak Yıldızeli ve Sivas’taki hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan biri Yıldızeli Devlet Hastanesine, 18’i Sivas Devlet Hastanesine, 13’ü Numune Hastanesi, 2’si de Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tedavi altına alındı. Hastanelerde tedavileri süren yaralılardan çoğunluğu ayakta tedavi edilirken, Şoför Nahit Yurtseven’in durumunun ağır olduğu belirtiliyor.

Sivas Valisi Alim Barut olay yerine giderek kaza ile ilgili bilgi aldı. Barut, yaptığı açıklamada, "İstanbul’dan Zara’ya giden otobüs 52 kişilik yolcusuyla buraya kadar gelmiş. Burada büyük ihtimalle şoförün uyuması neticesinde şarampole devrilmiş. Kazanın hafif yaralılarla atlatıldığını umuyorum." dedi. Vali Barut, kazanın sebebinin olay yeri inceleme ve savcılığın incelemesi sonrası belli olacağını ifade etti.

Kazada yolculara ait eşyalar, AFAD ve jandarma ekipleri tarafından otobüsten çıkarıldı. Otobüs ise olay yerine gelen vinç yardımıyla kaldırıldı.

'YOLCULAR, NİYE UYUYORSUN DİYE BAĞIRDI'

5’i çocuk 18 kişinin tedavi gördüğü Devlet Hastanesine kaldırılan Şehriban Yılmaz, kazanın nasıl meydana geldiğini anlamadıklarını belirterek, yolcuların yardımıyla otobüsten çıktıklarını söyledi. Otobüsteki kadınların şoföre ‘nasıl uyursun?’ diye bağırdığını söyleyen Yılmaz, "Nefes alamadım ki bir şey söyleyeyim. 2 -3 tane şofördür, uyumaya ne gerek var ki milletin canını yakıyorsunuz." diye konuştu.