Hakkari'nin Dağlıca bölgesinden gelen şehit haberleri Sivas’ta halkı sokağa döktü. Terör örgütünün saldırısı sonrası 16 askerin şehit olması üzerine teröre olan tepkilerini dile getirmek isteyen Sivaslılar, akşam saatlerinde toplanarak yürüyüş yaptı.

Kent Meydanı'nda toplanan bir grup, ellerinde Türk bayraklarıyla slogan atmaya başladı. Grubun çağrısı üzerine kalabalık artmaya başlayınca yürüyüşe geçildi. Grup, Kent Meydanı'ndan geçerek Atatürk Caddesi'nde Ülkücü ve Alparen Ocakları'na mensup gençlerin de katılmasıyla birlikte yeniden İstasyon Caddesi'ne doğru yürümeye başladı. Kadın ve çocukların da yer aldığı yürüyüşte ellerinde Türk bayrağı taşıyan vatandaşlar terörü lanetlerken ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’, ‘Askere uzanan eller kırılsın’ şeklinde sloganlar attı.

Grubun yürüyüşü için cadde tek şeritli olarak trafiğe kapatıldı. Dev Türk bayrağı taşıyarak sloganlar atan yaklaşık bin kişilik gruba caddeden geçen yayalar da alkışlarıyla, Türk bayrağı asılı okul servisleri ve diğer araçlar da korna çalarak destek verdi. Yürüyüşte patenli çocukların yer alması ilginç bir görüntü oluşturdu.

50 yıl kavşağından dönüşe geçen grup, AK Parti İl binası önünden geçerken tepkilerini dile getirdi. Grup, burada çeşitli sloganlar atarken, polis ise binanın bulunduğu sokakta geniş güvenlik önlemi aldı. Burada ülkücü yemini eden grup, daha sonra olaysız dağıldı. Yürüyüşe; Ülkü Ocakları İl Başkanı Turan Gazi Yalçındağ, Alperen Ocakları Genel Başkanı Yardımcısı Halil Kol, Alperen Ocakları il Başkanı Bilal Yıldırım, BBP İl Başkanı Uğur Bulut ve partililer ile çok sayıda vatandaş katıldı.