Sivas Ülkü Ocakları üyeleri, Ege Üniversitesi’nde çıkan kavgada bıçaklanarak hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu için yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte, “Şehitler Ölmez vatan bölünmez”, “Ya İstiklal ya Ölüm”, Ülkücü hareket engellenemez” şeklinde slogan atan gruba siyasi parti temsilcileri ile Alperen Ocaklarına mensup üyeler destek verdi. Bu arada yürüyüşte emniyetle ülkücüler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Ege Üniversitesi’nde çıkan kavgada bıçaklanarak hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Sivas’ta ülkücü ocaklarına üyeleri yürüyüş düzenledi. Ülkü Ocaklarının önünden yürüyüşe başlayan grup ile emniyet arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Olayın yatışmasının ardından çok sayıda vatandaş, Kent Meydanından İstasyon Caddesine doğru slogan atarak yürüyüşe devam etti.

Buradan Arap Evliya Caddesi’ne geçerek Sivas Lisesi yakınlarındaki bir dükkana Türk Bayrağı asıldı. Ülkü Ocakları Şube Başkanı Turan Gazi Yalçındağ, toplanan kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, sağduyusundan dolayı teşekkür ederek, “Ülkücülere ve Alperenlere yakışır şekilde davrandınız” dedi. Burada İstiklal Marşı ve Ülkücü yemini de okundu.

Kalabalık yeniden İstasyon Caddesine geçerek, Atatürk Caddesinde bulunan Ülkü Ocakları Şube Başkanlığına kadar yürüdü. Sloganlar atan ve marşlar söyleyen ülkücü gençler daha sonra dağıldı.

Yürüyüşte MHP İl Başkanı Ragıp Özkan, BBP İl Başkanı Uğur Bulut, Alperen Ocakları Şube Başkanı Halil Kol ile siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.