Sivas’ta çeşitli bölgelerde çıkan yangınlar paniğe neden oldu. Zara ilçesinde 5 ayrı noktada çıkan yangın ilçe halkını telaşlandırırken, Sivas kent merkezinde çıkan yangın da endişeye yol açtı.

Zara ilçesinde anız yakılması nedeniyle çıktığı iddia edilen yangınlar ilçede paniğe neden oldu. Öğle saatlerinde Denizin Yazı, Keban, Karşıyaka, Şerefiye yol ayrımı ve Kanlı çayır gibi farklı bölgelerde yangın çıktı. Yangının haber alınmasının ardından itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yangının birkaç bölgede çıkması nedeniyle iş makinaları da söndürme çalışmalarında yer aldı. Hafik ilçesi itfaiye ekipleri de yardıma gelirken, İmranlı ilçesinden de iş makinaları gönderildi. Rüzgarında etkisiyle yayılan yangınların şehir merkezine ulaşmaması için belediye anons yaparak ilçe halkından da yardım istedi. Kaymakam Fehmi Likoğlu da söndürme çalışmalarını yerinde inceleyerek ekiplerin koordinasyonunu sağladı. Yangın saatler süren çalışmanın ardından kontrol altına alındı. Yangında çok sayıda ekili alan ile ağaç zarar gördü.

Bir diğer yangın paniği de Sivas kent merkezinde yaşandı. Nuri Demirağ Havaalanı yolu üzerinde bulunan ahırlar bölgesinde çıkan yangın üzerine belediye ve iitfaiye ekipleri olay yerine intikal etti. Rüzgarında etkisiyle yangın giderek yayılınca havaalanı itfaiyesi ve çeşitli kurumların itfaiye araçları da söndürme çalışmasına katıldı. Polis ekiplerinin de TOMA yardımıyla müdahale etmesiyle yangın kontrol altına alınabildi.