Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde sağanak yağış sonrası cadde ve sokaklar nehre döndü. Çok sayıda ev ve işyerinin zemin katını su bastı.

Alınan bilgiye göre, gece etkili olan yağmur sabaha karşı şiddetini artırarak devam etti. Yağışlar sonrası birçok ev su altında kaldı. Bazı semtlerde binaların zemin katına dolan yağmur suları nedeniyle vatandaşlar mağdur oldu. Evleri su altında kalan vatandaşlar malzemelerinin zarar görmemesi için eşyalarını taşıdı.

Şiddetli yağış nedeniyle besi hayvancılığı yapan çiftçilerin ahırları da sular altında kaldı. Ahırları dolduran yağmur sularını kendi imkânlarıyla tahliye edemeyen vatandaşların yardımına itfaiye ekipleri yetişti.

Motopomplarla tahliye edilmeyen yağmur suları için Şanlıurfa’dan vidanjör getirtildi. Yaklaşık 60 ev ve iş yerlerinin zemin katına dolan yağmur suları vidanjörle tahliye edildi.

Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Karakaş yaptığı açıklamada yaşananların doğal bir afet olduğunu, ciddi bir zararın olmadığını belirterek şunları kaydetti: ”Özelikle zemin katlarda bulunan ev ve iş yerlerini su bastı. Belediye iş makineleriyle suları tahliye ettik, çalışmalarımız devam ediyor.”